Misverstanden over een airco

website-proenergy-misverstanden-airco

December. Je hebt het vast al gemerkt: het is nu en dan bitterkoud. De winter is dan ook het ideale moment om na te denken over de installatie van airconditioning, zodat je goed voorbereid de zomer kunt invliegen. Twijfel je nog of je nu écht wel airco nodig hebt? Ontdek hier alle voordelen en nadelen van airco om een goed geïnformeerde keuze te maken!

Energieverbruik

Dit is vast het eerste dat ter sprake komt wanneer het over een airco gaat. Het zou een ongelofelijke energievreter zijn. Toch is dit niet helemaal waar.
Uiteraard verbruikt airco energie, maar niet meer dan pakweg je koelkast of wasdroger. Zo gebruikt een airconditioner gemiddeld slechts 1 kilowatt energie om 3 kilowatt aan warmte of koude te pompen. Bovendien zijn de meeste – kwalitatieve – airconditioners tegenwoordig voorzien van een groen energielabel, wat erop wijst dat ze zuinig tot zeer zuinig zijn in hun energieverbruik.

Een airconditioning blaast koude of warme lucht uit waardoor een ruimte snel is gekoeld of verwarmt. Dit kan een groot voordeel zijn om kamers die je minder vaak gebruikt of waar geen thermostaat hangt snel op te warmen of af te koelen. Maar ook in de woonkamer is een luchtverwarming in het voor- en naseizoen een uitkomst. Als de ruimte in de avond afkoelt, dan is deze in een mum van tijd weer op temperatuur. De Cv-ketel hoeft pas weer aan als het buiten echt koud wordt. Hierdoor verbruikt u aanzienlijk minder energie en al zeker als je ook nog eens zonnepanelen hebt!

De impact op het milieu

Een ander nadeel van airconditioning waar heel wat mensen (verkeerdelijk) in geloven, is de negatieve impact die airco op het milieu zou hebben. De koelvloeistoffen in het systeem zou erg schadelijk kunnen zijn wanneer er een lek ontstaat. Gelukkig werd de regelgeving in 2010 aangepast, waardoor de koelvloeistoffen in airconditioningsystemen nu veel veiliger zijn. Bovendien is de kans op een lek miniem als je kiest voor kwalitatieve apparatuur en de plaatsing laat doen door een professional zoals Proenergy.

Optimaal klimaat

Het grote voordeel aan airco is het enorme comfort. Als je kiest voor een systeem dat op jouw noden aansluit, heb je in slechts een paar klikken de ideale temperatuur in huis om te slapen, werken, sporten, bingewatchen​, … Een airco kan niet alleen koelen, maar ook verwarmen.
Bovendien werken bepaalde airco’s luchtzuiverend en -ontvochtigend, wat dan weer heel wat voordelen met zich meebrengt voor mensen met astma of allergieën.​

Wist je dat een Daikin airco ook met een app kan bedienen? Zo heb je altijd volledige controle en kan je zelf tijdschema’s instellen.

Laat er dus geen misverstand over bestaan. Investeren in een Daikin Airco / Warmtepomp is een economisch verantwoorde en duurzame keuze. Laat u door ons adviseren zodat uw investering volledig voldoet aan de verwachtingen. Bovendien werken we alles piekfijn af!

Bestel voor 31 december 2020 een airco en ontvang -15% !

website-proenergy-airco

Gerelateerde artikelen

website-proenergy-airco

Denk op tijd aan een airco!

Door de klimaatopwarming hebben we ook in België de laatste jaren te maken met ontzettend hete zomers en zelfs hittegolven. Hoewel we allemaal wel een

Proenergy