Counter de energieprijzen met een thuisbatterij​

Laat je niet kwellen door piektarieven of een digitale teller. Met een thuisbatterij neem je zelf het heft in handen. Sla overdag energie op voor ‘s avonds en verhoog het rendement van je zonnepanelen met 30%.

Een thuisbatterij installeren: beter nu dan morgen

Dat de energieprijzen gestegen zijn, heb je de laatste jaren wel al gevoeld. Maar wist je dat er sinds kort ook piektarieven gelden? Vandaag is dus hét moment om te investeren in groene energie.

Met een thuisbatterij haal je meer rendement uit je zonnepanelen door je energiestroom slimmer te maken. Goedkope energie tijdens daluren sla je op en gebruik je tijdens piekuren. Daardoor verbruik je veel minder dure netstroom en verhoog je het rendement van je zonnepanelen met 30%.

Laat je morgen niet verrassen door de nieuwe piekbelasting. Haal nu al een thuisbatterij in huis. De investering in een thuisbatterij heb je op gemiddeld 7 jaar terugverdiend.

Zonnepanelen + thuisbatterij = nog meer besparen

Met een thuisbatterij haal ook jij 30% meer rendement uit je zonnepanelen. Tegelijk ben je nog minder afhankelijk van energieleveranciers.

Jouw antwoord op de digitale teller

De digitale meter van je zonne-installatie registreert de stroom die je verbruikt en op het net steekt. De kunst is om de opbrengst van je zonnepanelen optimaal af te stemmen op je energieconsumptie. Een thuisbatterij is daarvoor ideaal. De opgeslagen energie gebruik je ‘s avonds om te koken, tv te kijken…

Jouw wapen tegen de piektarieven

Wie veel energie van het net haalt, krijgt daar vanaf 2024 een nog hogere rekening voor gepresenteerd. Een elektrische batterij beschermt je tegen de nieuwe piektarieven die er onvermijdelijk aankomen. Om lange wachttijden te vermijden, laat je dus best nu al een thuisbatterij installeren.

Jouw oplossing voor de toekomst

Thuisbatterijen hebben een levensduur van ongeveer 20 jaar. Ze gaan dus even lang mee als je zonne-installatie. Wij zorgen ervoor dat het vermogen van je batterij optimaal is afgestemd op je reële verbruik. Stijgt later je energiebehoefte? Dan kan je het systeem gemakkelijk uitbreiden.

Voordelen van een thuisbatterij

Verbruik 30% minder netstroom

Stuur groene energie niet naar het net. Hou het rendement van je investering liever in je eigen woning. Met een thuisbatterij hoef je 30% minder stroom af te nemen van het net. Zo kan je tot 70% energie-onafhankelijk worden.

Compact en snel geplaatst

Een thuisbatterij is zeer compact, makkelijk uitbreidbaar en al op een halve dag geïnstalleerd. Zonder stofwolk of grote ingrepen. Combineer de plaatsing van zonnepanelen met die van een batterij? Dan spaar je installatiekosten uit.

Haal alles uit jouw groene energie

Naast thuisbatterijen, zijn er vandaag nog een heleboel andere duurzame oplossingen om het maximum te halen uit jouw zonne-energie. Van slimme stopcontacten tot een automatisch aangestuurde warmwaterboiler. Of waarom geen fiscaal voordelige laadpaal installeren voor je elektrische wagen?

Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Waarom kiezen voor ProEnergy?

Wanneer je een thuisbatterij laat installeren door ProEnergy, ben je zeker van een 100% veilig product dat even lang meegaat als je zonnepanelen.

Professionele plaatsing

Onze ervaren installateurs garanderen jou een piekfijne installatie en koppelen vlot je batterij aan je zonnepanelen. Zodra ze de deur uit zijn, begin je meteen te besparen. Onderhoud is daarna niet meer nodig.

Kwalitatieve oplossingen

ProEnergy kiest voor thuisbatterijen van Pylontech, een toonaangevende speler op de markt. Deze duurzame lithiumbatterijen zijn 100% veilig, onderhoudsvrij en behouden zelfs na 15 jaar nog steeds 70% van hun vermogen.

Persoonlijke aanpak

Een team van 10 professionals geeft je helder advies over welke thuisbatterij het best past bij jouw verbruik en woonsituatie. Ook na de installatie kan je rekenen op advies en tips om thuis nog meer energie te besparen.

Veelgestelde vragen over thuisbatterijen

Een helder antwoord op enkele geladen vragen over thuisbatterijen.

Een thuisbatterij met een vermogen van 10 kWh koop je vanaf 6.000 euro. Voor een batterij met een vermogen van 5 kWh betaal je ongeveer 4.000 euro.

Een gemiddeld gezin verbruikt maximaal 10 kWh per dag. Wij geven je advies over welke batterij het best past bij jouw verbruik. Heb je een klein gezin of ben je alleenstaande? Dan heb je wellicht genoeg aan een batterij van 5 kWh.

Een thuisbatterij doet je ontsnappen aan de steeds stijgende energieprijzen. Goedkope energie sla je op wanneer de zon schijnt en gebruik je daarna tijdens piekmomenten. Zo hoef je 30% minder energie van het net te halen.

Een thuisbatterij met een vermogen van 10 kWh heb je gemiddeld op 6 à 7 jaar terugverdiend. Een batterij van 5 kWh heb je in 8 à 9 jaar terugverdiend. Door de stijgende energieprijzen doe je dat waarschijnlijk nog sneller.

Wat sommige websites je ook vertellen, 100% onafhankelijk worden van het elektriciteitsnet kan voorlopig nog niet. Met zonnepanelen kan je gemiddeld 40% van je energiebehoefte dekken. Met een batterij breng je dit naar 70%.

Wanneer het niet mogelijk is om je elektrische wagen overdag op te laden, kan je de thuisbatterij gebruiken om je wagen ‘s avonds (gedeeltelijk) op te laden. Een elektrische laadpaal is in de praktijk vaak de beste oplossing.

Thuisbatterijen van Pylontech hebben een onberispelijke reputatie en komen ook bij ons als beste uit de test. Het systeem voldoet aan de hoogste Europese kwaliteitseisen. Een thuisbatterij houdt geen brandrisico in.

Lees nu onze nieuwste blog

Wat onze klanten zeggen

Zeer snelle en goede service
Geoffrey Langelet
Geoffrey Langelet
10:46 14 May 24
Alles was top !
Nico Vanwynsberghe
Nico Vanwynsberghe
16:26 23 Feb 24
Zeer goede firma. Alles verliep stipt en correct. Heel goede communicatie. Zeer klantvriendelijk. 👌
Nico Vanwynsberghe
Nico Vanwynsberghe
21:10 21 Dec 23
Er werden bij mij 12 zonnepanelen gelegd door bekwame en vriendelijke techniekers. Alles is correct en volgens afspraak verlopen.
Filip Heeman
Filip Heeman
19:27 09 Dec 23
Goede en degelijke uitleg bij voorstel en aankoop zonnepannelen.Offerte was goed leesbaar en correct volgens de besproken gegevens bij de verkoper.Plaatsing is goed verlopen, vriendelijke jonge mensen die goed doorwerkten ondanks de minder goede weeromstandigheden.Administratie en facturatie zeer vlot verlopen en afhandeling van papieren nadien ook .Wij zijn heel tevreden! Bedankt!
Anansa Muylaert
Anansa Muylaert
10:19 14 Nov 23
Schitterend werk geleverd door Pro-Energy, zowel sales, installatie en na-verkoop. Alles volgens afspraak!
Olivier De Clerck
Olivier De Clerck
09:03 07 Nov 23
Heel goede firma, stipt. Enige firma van alle offertes die zowel voor- als achterkant van het dak bekeken had om zonnepanelen te leggen. Wijst op goede expertise. Plaatsing vlot verlopen en perfect op datum zoals gepland. bij het overwegen van het leggen van zonnepanelen, hen zeker contacteren.
Emmanuel De Craene
Emmanuel De Craene
19:01 12 Oct 23
Heel professioneel, heel correct. Een tevreden klant.
Bert Maes
Bert Maes
16:51 11 Oct 23
snelle en mooie afwerking , zeker geen klagen
kurt maenhout
kurt maenhout
13:38 29 Sep 23
GoedeOver de hele lijn 5 sterren.
Der Alterego
Der Alterego
05:09 11 Sep 23
Zeer professionele aanpak; prima georganiseerd bedrijf. Zeer vlotte en snelle communicatie. Installatie medewerkers kennen hun job en komen zeer klantvriendelijk over.Kortom: proficiat!
Frank De Smul
Frank De Smul
12:13 20 Jun 23
Vaktechnische verkoper, vlotte afhandeling van offerte.Installatie verliep vlot en deskundig. Vriendelijk personeel. Ruimden achteraf alles mooi op.Werken met Solarwatt en SolarEdge-optimizers, wat voor onze Oost-West-installatie met ook schaduw van de buren hun dak optimaal is.Wij zijn tevreden met zowel het esthetisch als het functioneel resultaat. Onze buren kwamen alvast geïnteresseerd aankloppen, ik raad ze met plezier Proenergy aan.
BDevr
BDevr
06:34 17 May 23
Pro Energy, de betere van de beteren. Zeer tevreden over de aanpak. De installatie werd met kennis van zaken gerealiseerd. De technici zijn top. Betrouwbare firma. Aanrader!
Dirk Heyns
Dirk Heyns
14:33 03 May 23
Top firma, eerst onze laadpaal nu onze zonnepanelen. Bij plaatsing bleek dat er slechts ruimte was voor 18 ipv 17 door een speciaal stuk in het dak. Werd zonder te vragen aangepast op de factuur. Dik in orde. Ook correcte prijs. Goed bezig Pro Energy! Alsook: bij het de vraag stellen of een batterij in mijn situatie handig zou zijn kreeg ik een nee geadviseerd. Dus advies dat oprecht is. Een ja had beter geweest voor hun eigen winkel maar hier denken ze dus weldegelijk vanuit de klant.
Vince Siau
Vince Siau
07:21 29 Apr 23
Op 21/04/23 zonnepanelen laten plaatsen door deze topfirma. Altijd zeer vriendelijk en correct behandeld. Zeer vlotte plaatsing door vakmensen. Echte aanrader!
Sören T'Kindt
Sören T'Kindt
20:15 28 Apr 23
Vier verkopers over de vloer gehad. 1 échte adviseur van Proenergy, Arsène! De gouden tip: een grote tuininstallatie. Na tien minuten technische uitleg van Zeid ben ik nog nooit zo gerust gaan werken. Top installatie & topmedewerkers.Top Proenergy!
Nick Wanzeele
Nick Wanzeele
11:06 22 Apr 23
Een pluim voor de technieker die een moeilijk installatie probleem met warmtepompen kundig oploste met inzicht, gezond verstand en veel ervaring.
Robert De Backer
Robert De Backer
18:32 15 Mar 23
Topbedrijf, zeer vriendelijk personeel, alles dik in orde geregeld. 👌
Kevin Schots
Kevin Schots
11:26 11 Mar 23
Op 03/02/2023 werd er bij ons een zonne-installatie geplaatst door Proenergy. Voordat de techniekers begonnen aan de plaatsing werd alles met ons in overleg goed besproken. Techniekers zijn heel bekwaam en werken heel proper. We zijn heel tevreden.
David Dobbelaere3
David Dobbelaere3
17:06 18 Feb 23
Een onderneming waar je met kan bouwen in vertrouwen... transparant, communicatie 10/10 en doet wat ze beloven!!!
Hans De Poorter
Hans De Poorter
20:14 18 Jan 23
Op en top professioneel en correct van bij het eerste contact tot aan de aflevering van de installatie . Een echte aanrader voor iedereen !
Patriek Jaques
Patriek Jaques
09:05 18 Dec 22
Aangenaam kennismaking met het bedrijf. Alles tot in de puntjes vlot verlopen. Een aanrader.
Pascal De Bree
Pascal De Bree
19:06 25 Nov 22
Na wat kleine opstart problemen moet ik zeggen dat ik best tevreden ben over Proenergy, Van offerte tot plaatsing verliep alles vlot, installatie was geplaatst op 1 dag . Na 3 weken had ik een storing , maar ze hebben alles gedaan om het euvel zo snel en goed mogelijk op te lossen. Alles werkt prima nu. Ik ben een tevreden klant.
Jonathan Van Landeghem
Jonathan Van Landeghem
08:32 18 Oct 22
Zeer correcte en klantvriendelijke communicatie vanaf het eerste contact, afspraken stipt nagekomen, perfecte installatie en afwerking, extra uitleg bij de aangifte en de premieaanvraag, enz.Samengevat : topteam !
Mike VDH
Mike VDH
13:51 13 Oct 22
Vlotte communicatie, correcte afspraken en plaatsing. Zeer tevreden over de performante zonnepanelen!
Cedric Saelens
Cedric Saelens
11:39 12 Oct 22
Correcte en duidelijk info en afspraken met vertegenwoordiger Arsène. Prima werk door Zaid en Imre. Plaatsing bij 34 °C. Prima vakmanschap betreffende elektrische installatie. Duidelijk app van Solaredge. Gewoon Top.
Walter Meyvis
Walter Meyvis
18:29 30 Aug 22
Echte aanrader! Top service en top team! Bedankt !!!
Simon de Froidmont
Simon de Froidmont
10:04 29 Jun 22
Snel, efficiënt en proper . Topteam!
filip de neve
filip de neve
08:17 11 Jun 22
Zeer vlotte communicatie, van offerte tot uitvoering. Proffesionele plaatsing, zeer beleefde en nette techniekers. Niks is teveel gevraagd. Kortom: Een aanrader!
Bert Van Huffel
Bert Van Huffel
19:34 12 Apr 22
Airco geplaatst en boiler met warmtepomp geplaatst proper werk gedaan en de prijs zoals overeen gekomen een aanrader
mario byl
mario byl
11:56 29 Mar 22
De voorbije week een professionele uitvoering gekregen installatie warmtepomp ter vervanging van oude gasketel en waterboiler. Toch stressy en koude week gehad en na 2,5 dagen kunnen opstarten. Pas op de 4de dag (middag) is onze vloerverwarming (pomp) beginnen draaien, door tussenkomst van de installateur. Dag 6 = super tevreden!Eén aandachtpuntje, is toch opletten met uitgieten water met roestresten van oude ketel/waterboiler op oprit (klinkers). Dankzij het natte weer en hogedrukreiniger opgelost.Merci!
Marc Leutenez
Marc Leutenez
10:17 06 Feb 22
** Uitbereiding installatie met LG RESU Prime 10H batterij **Na enige tijd onze PV installatie gebruikt te hebben besloten we om een batterij te laten plaatsen.Ook hiervoor hebben we terug beroep gedaan op Proenergy. Er werd ons een LG RESU Prime batterij voorgesteld aangezien onze omvormer een SE Storedge (enkelfasig) is. Volgens reviews op internet prima batterij met 10 jaar garantie.Er waren wat problemen bij de installatie maar deze werden correct opgelost!----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Offerte aangevraagd op basis van de reviews op Google voor een zonne -en warmtepompinstallatie.Al van bij het eerste contact waren we onder de indruk.Geen opdringerige verkopers die niks van technische kennis hebben maar mensen die kennis hebben van zaken en denken in functie van de klant. Ook nadien werd er steeds snel en correct geantwoord op al onze vragen.De installatie gebeurde op de afgesproken datum en met evenveel vakmanschap zoals we hoopten. Er werd ook meegedacht met ons over hoe alles het beste geplaatst zou worden met zo min mogelijk kabelgoten.Het resultaat mag er zijn!We zijn tevreden van begin tot einde en kunnen Proenergy aanraden.
Kevin D
Kevin D
12:20 18 Jan 22
Deze onderneming heeft 21 zonnepanelen en een thuisbatterij van 10Kw geïnstalleerd. Pro Energy hanteert een zeer duidelijke en vlotte communicatie tijdens alle fases van de werken. (offerte, planning, installatie, facturatie, nazorg, premie aanvraag...) De installateurs zijn professioneel en zijn zeer respectvol naar omgeving en eigendom toe. Deze onderneming heeft zijn proces goed onder controle en kan men vertrouwen. We zijn zeer tevreden over onze zonne energie installatie, geplaatst door Pro Energy.
Jeroen Vastesaeger
Jeroen Vastesaeger
22:18 08 Dec 21
Professionele techniekers. Alleen kabels aan dakgoot zijn amateuristisch geplaatst
Marcel Selleslaghs
Marcel Selleslaghs
10:24 04 Dec 21
Er werden vier pylontech batterijen van 2,5 kwh bij ons geplaatst op 28/10/2021. Alles tip top afgewerkt. De batterijen doen momenteel goed hun werk. 10 jaar garantie op de batterijen en 5 jaar op omvormer Solis. (voor meerprijs heb ik een verlengde verzekering genomen van 10 jaar). Plaatsers waren een jong team die heel goed hun best hebben gedaan, alles werd netjes opgeruimd.). Goede uitleg gekregen. Wat aangedrongen om toch op tijd in het bezit te geraken van de nodige documenten om Fluvius te verwittigen en de premie nog aan te vragen van 2550 euro. Alles is op tijd in orde gekomen. Nu genieten van mijn batterijen en geloof mij u bespaart ! Doe zo voort Proenergy.
Hendrik Decort
Hendrik Decort
14:33 22 Nov 21
Uitstekende begeleiding van A tot Z!
Prima installatie gehad in ons hotel. Ook prima service bekomen en zelfs telefonisch advies bekomen om toestel terug aan de praat te krijgen nadat klanten het ontregeld hadden. Zeker een aanrader als installateur
Didier Pots
Didier Pots
12:44 24 Aug 21
Dimitri Raskin
Dimitri Raskin
20:20 17 Jun 21
Heel veel vakmanschap en top kwaliteit zowel in verkoop als in uitvoering. Heel sterk aan te raden.
Johan Collier
Johan Collier
19:20 11 Feb 21
js_loader

Ontvang meer informatie

Benieuwd naar de prijs? Die rekenen we graag voor je uit. Stuur ons een berichtje en ontvang binnen de 24 uur een gratis offerte in je mailbox.
Bent u een ondernemer? Klik hier

    Proenergy