Counter de energieprijzen met een thuisbatterij​

Laat je niet kwellen door piektarieven of een digitale teller. Met een thuisbatterij neem je zelf het heft in handen. Sla overdag energie op voor ‘s avonds en verhoog het rendement van je zonnepanelen met 30%.

Een thuisbatterij installeren: beter nu dan morgen

Dat de energieprijzen gestegen zijn, heb je de laatste jaren wel al gevoeld. Maar wist je dat er in 2022 ook nieuwe piektarieven aankomen? Kort samengevat: wie veel of al zijn energie van het net haalt, is (nog meer) gezien. Vandaag is dus hét moment om te investeren in groene energie.

Met een thuisbatterij haal je meer rendement uit je zonnepanelen door je energiestroom slimmer te maken. Goedkope energie tijdens daluren sla je op en gebruik je tijdens piekuren. Daardoor verbruik je veel minder dure netstroom en verhoog je het rendement van je zonnepanelen met 30%.

Laat je morgen niet verrassen door de nieuwe piekbelasting. Haal nu al een thuisbatterij in huis. De investering in een thuisbatterij heb je op gemiddeld 7 jaar terugverdiend.

Zonnepanelen + thuisbatterij = nog meer besparen

Met een thuisbatterij haal ook jij 30% meer rendement uit je zonnepanelen. Tegelijk ben je nog minder afhankelijk van energieleveranciers.

Jouw antwoord op de digitale teller

De digitale meter van je zonne-installatie registreert de stroom die je verbruikt en op het net steekt. De kunst is om de opbrengst van je zonnepanelen optimaal af te stemmen op je energieconsumptie. Een thuisbatterij is daarvoor ideaal. De opgeslagen energie gebruik je ‘s avonds om te koken, tv te kijken…

Jouw wapen tegen de piektarieven

Wie veel energie van het net haalt, krijgt daar vanaf 2022 een nog hogere rekening voor gepresenteerd. Een elektrische batterij beschermt je tegen de nieuwe piektarieven die er onvermijdelijk aankomen. Om lange wachttijden te vermijden, laat je dus best nu al een thuisbatterij installeren.

Jouw oplossing voor de toekomst

Thuisbatterijen hebben een levensduur van ongeveer 20 jaar. Ze gaan dus even lang mee als je zonne-installatie. Wij zorgen ervoor dat het vermogen van je batterij optimaal is afgestemd op je reële verbruik. Stijgt later je energiebehoefte? Dan kan je het systeem gemakkelijk uitbreiden.

Voordelen van een thuisbatterij

Verbruik 30% minder netstroom

Stuur groene energie niet naar het net. Hou het rendement van je investering liever in je eigen woning. Met een thuisbatterij hoef je 30% minder stroom af te nemen van het net. Zo kan je tot 70% energie-onafhankelijk worden.

Compact en snel geplaatst

Een thuisbatterij is zeer compact, makkelijk uitbreidbaar en al op een halve dag geïnstalleerd. Zonder stofwolk of grote ingrepen. Combineer de plaatsing van zonnepanelen met die van een batterij? Dan spaar je installatiekosten uit.

Aantrekkelijke energiepremies

De overheid wil de komende jaren een grote energietransitie realiseren. Daardoor profiteer je in 2022 van stevige premies. Per batterij ontvang je een premie tot 2.550 euro, met een maximum van 35% van de factuur incl. btw.

Haal alles uit jouw groene energie

Naast thuisbatterijen, zijn er vandaag nog een heleboel andere duurzame oplossingen om het maximum te halen uit jouw zonne-energie. Van slimme stopcontacten tot een automatisch aangestuurde warmwaterboiler. Of waarom geen fiscaal voordelige laadpaal installeren voor je elektrische wagen?

Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Waarom kiezen voor ProEnergy?

Wanneer je een thuisbatterij laat installeren door ProEnergy, ben je zeker van een 100% veilig product dat even lang meegaat als je zonnepanelen.

Professionele plaatsing

Onze ervaren installateurs garanderen jou een piekfijne installatie en koppelen vlot je batterij aan je zonnepanelen. Zodra ze de deur uit zijn, begin je meteen te besparen. Onderhoud is daarna niet meer nodig.

Kwalitatieve oplossingen

ProEnergy kiest voor thuisbatterijen van Pylontech, een toonaangevende speler op de markt. Deze duurzame lithiumbatterijen zijn 100% veilig, onderhoudsvrij en behouden zelfs na 15 jaar nog steeds 70% van hun vermogen.

Persoonlijke aanpak

Een team van 10 professionals geeft je helder advies over welke thuisbatterij het best past bij jouw verbruik en woonsituatie. Ook na de installatie kan je rekenen op advies en tips om thuis nog meer energie te besparen.

Veelgestelde vragen over thuisbatterijen

Een helder antwoord op enkele geladen vragen over thuisbatterijen.

Een thuisbatterij met een vermogen van 10 kWh koop je vanaf 6.000 euro. Je ontvangt een premie van 2.550 euro. Voor een batterij met een vermogen van 5 kWh betaal je ongeveer 4.000 euro en krijg je een premie van 1.725 euro.

Lees meer over de premies voor thuisbatterijen.

Een gemiddeld gezin verbruikt maximaal 10 kWh per dag. Wij geven je advies over welke batterij het best past bij jouw verbruik. Heb je een klein gezin of ben je alleenstaande? Dan heb je wellicht genoeg aan een batterij van 5 kWh.

Een thuisbatterij doet je ontsnappen aan de steeds stijgende energieprijzen. Goedkope energie sla je op wanneer de zon schijnt en gebruik je daarna tijdens piekmomenten. Zo hoef je 30% minder energie van het net te halen.

Een thuisbatterij met een vermogen van 10 kWh heb je gemiddeld op 6 à 7 jaar terugverdiend. Een batterij van 5 kWh heb je in 8 à 9 jaar terugverdiend. Door de stijgende energieprijzen doe je dat waarschijnlijk nog sneller.

Wat sommige websites je ook vertellen, 100% onafhankelijk worden van het elektriciteitsnet kan voorlopig nog niet. Met zonnepanelen kan je gemiddeld 40% van je energiebehoefte dekken. Met een batterij breng je dit naar 70%.

Wanneer het niet mogelijk is om je elektrische wagen overdag op te laden, kan je de thuisbatterij gebruiken om je wagen ‘s avonds (gedeeltelijk) op te laden. Een elektrische laadpaal is in de praktijk vaak de beste oplossing.

Thuisbatterijen van Pylontech hebben een onberispelijke reputatie en komen ook bij ons als beste uit de test. Het systeem voldoet aan de hoogste Europese kwaliteitseisen. Een thuisbatterij houdt geen brandrisico in.

Lees nu onze nieuwste blog

Wat onze klanten zeggen

Correcte en duidelijk info en afspraken met vertegenwoordiger Arsène. Prima werk door Zaid en Imre. Plaatsing bij 34 °C. Prima vakmanschap betreffende elektrische installatie. Duidelijk app van Solaredge. Gewoon Top.
Walter Meyvis
Walter Meyvis
18:29 30 Aug 22
Echte aanrader! Top service en top team! Bedankt !!!
Simon de Froidmont
Simon de Froidmont
10:04 29 Jun 22
Snel, efficiënt en proper . Topteam!
filip de neve
filip de neve
08:17 11 Jun 22
Zeer vlotte communicatie, van offerte tot uitvoering. Proffesionele plaatsing, zeer beleefde en nette techniekers. Niks is teveel gevraagd. Kortom: Een aanrader!
Bert Van Huffel
Bert Van Huffel
19:34 12 Apr 22
Airco geplaatst en boiler met warmtepomp geplaatst proper werk gedaan en de prijs zoals overeen gekomen een aanrader
mario byl
mario byl
11:56 29 Mar 22
De voorbije week een professionele uitvoering gekregen installatie warmtepomp ter vervanging van oude gasketel en waterboiler. Toch stressy en koude week gehad en na 2,5 dagen kunnen opstarten. Pas op de 4de dag (middag) is onze vloerverwarming (pomp) beginnen draaien, door tussenkomst van de installateur. Dag 6 = super tevreden!Eén aandachtpuntje, is toch opletten met uitgieten water met roestresten van oude ketel/waterboiler op oprit (klinkers). Dankzij het natte weer en hogedrukreiniger opgelost.Merci!
Marc Leutenez
Marc Leutenez
10:17 06 Feb 22
** Uitbereiding installatie met LG RESU Prime 10H batterij **Na enige tijd onze PV installatie gebruikt te hebben besloten we om een batterij te laten plaatsen.Ook hiervoor hebben we terug beroep gedaan op Proenergy. Er werd ons een LG RESU Prime batterij voorgesteld aangezien onze omvormer een SE Storedge (enkelfasig) is. Volgens reviews op internet prima batterij met 10 jaar garantie.Er waren wat problemen bij de installatie maar deze werden correct opgelost!----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Offerte aangevraagd op basis van de reviews op Google voor een zonne -en warmtepompinstallatie.Al van bij het eerste contact waren we onder de indruk.Geen opdringerige verkopers die niks van technische kennis hebben maar mensen die kennis hebben van zaken en denken in functie van de klant. Ook nadien werd er steeds snel en correct geantwoord op al onze vragen.De installatie gebeurde op de afgesproken datum en met evenveel vakmanschap zoals we hoopten. Er werd ook meegedacht met ons over hoe alles het beste geplaatst zou worden met zo min mogelijk kabelgoten.Het resultaat mag er zijn!We zijn tevreden van begin tot einde en kunnen Proenergy aanraden.
Kevin D
Kevin D
12:20 18 Jan 22
Deze onderneming heeft 21 zonnepanelen en een thuisbatterij van 10Kw geïnstalleerd. Pro Energy hanteert een zeer duidelijke en vlotte communicatie tijdens alle fases van de werken. (offerte, planning, installatie, facturatie, nazorg, premie aanvraag...) De installateurs zijn professioneel en zijn zeer respectvol naar omgeving en eigendom toe. Deze onderneming heeft zijn proces goed onder controle en kan men vertrouwen. We zijn zeer tevreden over onze zonne energie installatie, geplaatst door Pro Energy.
Jeroen Vastesaeger
Jeroen Vastesaeger
22:18 08 Dec 21
Professionele techniekers. Alleen kabels aan dakgoot zijn amateuristisch geplaatst
Marcel Selleslaghs
Marcel Selleslaghs
10:24 04 Dec 21
Er werden vier pylontech batterijen van 2,5 kwh bij ons geplaatst op 28/10/2021. Alles tip top afgewerkt. De batterijen doen momenteel goed hun werk. 10 jaar garantie op de batterijen en 5 jaar op omvormer Solis. (voor meerprijs heb ik een verlengde verzekering genomen van 10 jaar). Plaatsers waren een jong team die heel goed hun best hebben gedaan, alles werd netjes opgeruimd.). Goede uitleg gekregen. Wat aangedrongen om toch op tijd in het bezit te geraken van de nodige documenten om Fluvius te verwittigen en de premie nog aan te vragen van 2550 euro. Alles is op tijd in orde gekomen. Nu genieten van mijn batterijen en geloof mij u bespaart ! Doe zo voort Proenergy.
Hendrik Decort
Hendrik Decort
14:33 22 Nov 21
Uitstekende begeleiding van A tot Z!
Prima installatie gehad in ons hotel. Ook prima service bekomen en zelfs telefonisch advies bekomen om toestel terug aan de praat te krijgen nadat klanten het ontregeld hadden. Zeker een aanrader als installateur
Didier Pots
Didier Pots
12:44 24 Aug 21
Dimitri Raskin
Dimitri Raskin
20:20 17 Jun 21
Heel veel vakmanschap en top kwaliteit zowel in verkoop als in uitvoering. Heel sterk aan te raden.
Johan Collier
Johan Collier
19:20 11 Feb 21
Deze firma laten komen op aanraden van een collega. Gaven een zeer professionele indruk en ook qua kwaliteit geven ze ook meer dan andere bedrijven. 30 jaar "garantie" op zonnepanelen is zeer interessant. Qua plaatsing is alles goed verlopen en de keuring was ook in orde. Het bedrijf zal er ook voor zorgen dat alles op en top werkt. Ze kunnen dit zelf zien vanuit hun werkplaats, dus onnodig verplaatsen hoeft niet dan.
Bart V9300 (B1988)
Bart V9300 (B1988)
15:04 11 Feb 21
Onlangs zonnepanelen laten plaatsen door deze firma. Het hele traject van offerte tot uitvoering was prima en professioneel. Aanrader!
Bart Van der Elst
Bart Van der Elst
20:06 13 Jan 21
Gecontacteerd voor levering & plaatsing van zonnepanelen. Correcte en transparante uitleg gehad, zonder pushen en meteen een offerte. Leveringsdatum ingepland en op tijd geplaatst. Steeds bereikbaar. Na een kleine opmerking werd er meteen professioneel gehandeld en tot een oplossing gekomen!
Corneel Verplancke
Corneel Verplancke
11:09 15 Dec 20
Van eerste ontmoeting met vertegenwoordiger, tot volledige installatie en keuring, alles is vlekkeloos verlopen voor onze PV-systeem.Zeer goede en kristalheldere communicatie.Vlot bereikbaar, vriendelijke installateurs.Aanrader!
Willem Vermeire
Willem Vermeire
08:44 12 Dec 20
Dragonetti Isabelle
Dragonetti Isabelle
12:22 08 Dec 20
Wij lieten zonnepanelen plaatsen en zijn uitermate tevreden van de service, kennis, eerlijkheid en klantvriendelijkheid. Zeer correcte prijs-kwaliteitsverhouding en zeer snelle en transparante communicatie. De vaklui die de installatie deed was tevens ongelooflijk vriendelijk en heeft de installatie met grootste zorg uitgevoerd.
Elisabeth Deschrijver
Elisabeth Deschrijver
20:16 01 Dec 20
Dries & Delphine
Dries & Delphine
18:44 05 Oct 20
Professionele aanpak, goeie service en degelijk materiaal. Top-service
pgeert
pgeert
09:31 31 Aug 20
Correcte organisatie. Aanrader!
Wim De Bruycker
Wim De Bruycker
12:34 13 Aug 20
Francis de Smet
Francis de Smet
10:40 12 Aug 20
Correct, betrouwbaar, hoge kwaliteit. Topservice, kortom aanrader!
Evelien Goethals
Evelien Goethals
19:03 03 Jul 20
Zonet zonnepanelen laten installeren: alvast erg professioneel en vriendelijk, zeer proper werk geleverd, Duitse sterke glas-glaspanelen en een omvormer die op diverse fora erg hoge scores halen en bovendien een ongeziene product- en vermogensgarantie hebben!!! Na vergelijking blijkt de prijs ook nog eens concurrentieel te zijn! En nu moet de zon zijn werk doen :)
Denis Helskens
Denis Helskens
14:07 28 Jun 20
Vriendelijke en professionele installateurs. Tevreden van de geleverde werken.
Jeroen Q
Jeroen Q
07:21 04 Jun 20
Het werk werd vakkundig, op tijd en netjes uitgevoerd.
Lukas
Lukas
18:16 27 May 20
proenenergy is zeker een aanrader.perfecte afspraken,propere plaatsing.de lucht/lucht warmtepomp werkt zoals beloofd.toppy.
Eddy Bovijn
Eddy Bovijn
06:35 13 May 20
Al verschillende realisaties gedaan met jullie... en iedere keer super tevreden... op naar de volgende installatie :)
Dirk BOUDREZ
Dirk BOUDREZ
15:55 13 Apr 20
Great team. Good advice and fast installation. Workers are motivated and polite.
Inge Frye
Inge Frye
08:12 31 Oct 19
Monique Hoste
Monique Hoste
16:53 20 Oct 19
Zeer tevreden over de verkoop, de levering en de plaatsing.Minpuntje, niet altijd coherente informatie tussen de verkoop en de techniek met betrekking tot:- mogelijkheid voor het aansluiten van meerdere Daikin warmtepompen(binnenuntis) aan één buitenunit.- de capaciteit van de geplaatste warmtepomp, volgens de verkoopvoldoende om de volledige plaats te verwarmen. Volgens de techniekis de capaciteit van de warmtepomp ontoereikend.- Het voorziene aantal zonnepanelen bij verkoop was 24 stuks. Bij deplaatsing was er aanvankelijk twijfel of er 24 zonnepanelen zoudenkunnen geplaatst worden.
Linda Trenson
Linda Trenson
18:35 19 Sep 19
Onze accumulatievuren waren toe aan vervanging , toen heb ik proenergy gecontacteerd. Na het contact is hij heel rap gekomen voor prijsofferte .We zijn akkoord gegaan en lucht/lucht pompen en zonnepanelen werden geplaatst door vriendelijke professionele werkmensen . De vuren zijn dan ook fantastisch vergeleken met onze accumulatievuren . Wij hebben een grote living en met de lucht/lucht pomp is onze living heel rap warm .Dus proenergy is zeker een aanrader , groetjes Melissa en Werner
Werner Janssens
Werner Janssens
11:38 16 Jun 19
Snelle respons op probleem - effectieve verhelping van het probleem!
Geert Cauwels
Geert Cauwels
09:57 26 Oct 18
In 2017 hebben we Steven van Pro energy gecontacteerd voor een offerte voor het plaatsen van een nieuwe verwarmingsinstallatie als onderdeel van onze totaal renovatie. Zijn snelle antwoord, uitgebreid advies en vooral het uitzoeken van de energie zuinigste installatie volgens ons budget ( jammer genoeg geen warmtepomp) heeft er voor gezorgd dat we hem gekozen hebben. Heeft zich gehouden aan de voorop gestelde planning en was zeer correct bij de afrekening. Aanrader!
nathalie loontjens
nathalie loontjens
08:46 20 Apr 18
Aangezien onze chauffageketel aan vervanging toe was, raadde pro-energy ons een condensatieketel aan van het merk Vaillant. Zoals afgesproken werd hij in juni 2016 geïnstalleerd : proper werk, alles netjes opgeruimd. De ketel is veel compacter dan de vorige waardoor we plaats winnen in de garage en het gasverbruik is opvallend minder. Als we het uitrekenen, verbruiken we in vergelijking met de jaren voor de plaatsing van deze ketel zo'n 3500 kWh minder per jaar. We zijn best tevreden met de goede raad en service van pro-energy.
Willy Van der Stichele
Willy Van der Stichele
11:01 29 Mar 18
We zijn zeer content van de installatie van onze zonnepanelen. Steven is een toffe, spontane jongeman die ons heel heldere info heeft gegeven. De installatie was professioneel en zeer proper en alle gemaakte afspraken werden nageleefd. Een aanrader dus! Elke en Hannes
Elke Van Hoye
Elke Van Hoye
07:49 21 Mar 18
Iedere werknemer van proenergy is 100 % klantgericht en levert 110 % kwaliteitswerk. Alles verloopt volgens afspraak! Geen onaangename verrassingen. Zeer tevreden met onze nieuwe verwarming en onze zonnepanelen.
Rosine Vyncke
Rosine Vyncke
09:25 05 Mar 18
js_loader

Ontvang meer informatie

Benieuwd naar de prijs? Die rekenen we graag voor je uit. Stuur ons een berichtje en ontvang binnen de 24 uur een gratis offerte in je mailbox.

    Proenergy