Laat je niet kwellen door piektarieven of een digitale teller. Met een thuisbatterij neem je zelf het heft in handen. Sla overdag energie op voor ‘s avonds en verhoog het rendement van je zonnepanelen met 30%.
Dat de energieprijzen gestegen zijn, heb je de laatste jaren wel al gevoeld. Maar wist je dat er sinds kort ook piektarieven gelden? Vandaag is dus hét moment om te investeren in groene energie.
Met een thuisbatterij haal je meer rendement uit je zonnepanelen door je energiestroom slimmer te maken. Goedkope energie tijdens daluren sla je op en gebruik je tijdens piekuren. Daardoor verbruik je veel minder dure netstroom en verhoog je het rendement van je zonnepanelen met 30%.
Laat je morgen niet verrassen door de nieuwe piekbelasting. Haal nu al een thuisbatterij in huis. De investering in een thuisbatterij heb je op gemiddeld 7 jaar terugverdiend.
Met een thuisbatterij haal ook jij 30% meer rendement uit je zonnepanelen. Tegelijk ben je nog minder afhankelijk van energieleveranciers.
De digitale meter van je zonne-installatie registreert de stroom die je verbruikt en op het net steekt. De kunst is om de opbrengst van je zonnepanelen optimaal af te stemmen op je energieconsumptie. Een thuisbatterij is daarvoor ideaal. De opgeslagen energie gebruik je ‘s avonds om te koken, tv te kijken…
Wie veel energie van het net haalt, krijgt daar vanaf 2024 een nog hogere rekening voor gepresenteerd. Een elektrische batterij beschermt je tegen de nieuwe piektarieven die er onvermijdelijk aankomen. Om lange wachttijden te vermijden, laat je dus best nu al een thuisbatterij installeren.
Thuisbatterijen hebben een levensduur van ongeveer 20 jaar. Ze gaan dus even lang mee als je zonne-installatie. Wij zorgen ervoor dat het vermogen van je batterij optimaal is afgestemd op je reële verbruik. Stijgt later je energiebehoefte? Dan kan je het systeem gemakkelijk uitbreiden.
Stuur groene energie niet naar het net. Hou het rendement van je investering liever in je eigen woning. Met een thuisbatterij hoef je 30% minder stroom af te nemen van het net. Zo kan je tot 70% energie-onafhankelijk worden.
Een thuisbatterij is zeer compact, makkelijk uitbreidbaar en al op een halve dag geïnstalleerd. Zonder stofwolk of grote ingrepen. Combineer de plaatsing van zonnepanelen met die van een batterij? Dan spaar je installatiekosten uit.
Naast thuisbatterijen, zijn er vandaag nog een heleboel andere duurzame oplossingen om het maximum te halen uit jouw zonne-energie. Van slimme stopcontacten tot een automatisch aangestuurde warmwaterboiler. Of waarom geen fiscaal voordelige laadpaal installeren voor je elektrische wagen?Wij informeren je graag over de mogelijkheden.
Wanneer je een thuisbatterij laat installeren door ProEnergy, ben je zeker van een 100% veilig product dat even lang meegaat als je zonnepanelen.
Onze ervaren installateurs garanderen jou een piekfijne installatie en koppelen vlot je batterij aan je zonnepanelen. Zodra ze de deur uit zijn, begin je meteen te besparen. Onderhoud is daarna niet meer nodig.
ProEnergy kiest voor thuisbatterijen van Pylontech, een toonaangevende speler op de markt. Deze duurzame lithiumbatterijen zijn 100% veilig, onderhoudsvrij en behouden zelfs na 15 jaar nog steeds 70% van hun vermogen.
Een team van 10 professionals geeft je helder advies over welke thuisbatterij het best past bij jouw verbruik en woonsituatie. Ook na de installatie kan je rekenen op advies en tips om thuis nog meer energie te besparen.
Een helder antwoord op enkele geladen vragen over thuisbatterijen.
Een thuisbatterij met een vermogen van 10 kWh koop je vanaf 6.000 euro. Voor een batterij met een vermogen van 5 kWh betaal je ongeveer 4.000 euro.
Een gemiddeld gezin verbruikt maximaal 10 kWh per dag. Wij geven je advies over welke batterij het best past bij jouw verbruik. Heb je een klein gezin of ben je alleenstaande? Dan heb je wellicht genoeg aan een batterij van 5 kWh.
Een thuisbatterij doet je ontsnappen aan de steeds stijgende energieprijzen. Goedkope energie sla je op wanneer de zon schijnt en gebruik je daarna tijdens piekmomenten. Zo hoef je 30% minder energie van het net te halen.
Een thuisbatterij met een vermogen van 10 kWh heb je gemiddeld op 6 à 7 jaar terugverdiend. Een batterij van 5 kWh heb je in 8 à 9 jaar terugverdiend. Door de stijgende energieprijzen doe je dat waarschijnlijk nog sneller.
Wat sommige websites je ook vertellen, 100% onafhankelijk worden van het elektriciteitsnet kan voorlopig nog niet. Met zonnepanelen kan je gemiddeld 40% van je energiebehoefte dekken. Met een batterij breng je dit naar 70%.
Wanneer het niet mogelijk is om je elektrische wagen overdag op te laden, kan je de thuisbatterij gebruiken om je wagen ‘s avonds (gedeeltelijk) op te laden. Een elektrische laadpaal is in de praktijk vaak de beste oplossing.
Thuisbatterijen van Pylontech hebben een onberispelijke reputatie en komen ook bij ons als beste uit de test. Het systeem voldoet aan de hoogste Europese kwaliteitseisen. Een thuisbatterij houdt geen brandrisico in.