Slimme laadpaal installeren? Wacht niet tot volgend jaar.

Steek je zonne-energie niet nodeloos op het net, maar liever in je elektrische wagen. Met een slimme laadpaal bij je thuis of op kantoor rij je voortaan nog goedkoper en ecologischer. Profiteer tijdelijk van royale fiscale voordelen en laad je wagen met 100% groene energie.

laadpalen-img1

Waarom een laadpaal installeren?

Sinds de terugdraaiende teller werd afgeschaft, is het nog interessanter geworden om zelf je zonne-energie op te slaan. Dat kan je doen met een thuisbatterij, maar ook met een slimme laadpaal. In plaats van gratis groene stroom naar het net te sturen, sla je die op in je elektrische auto.

Door thuis een laadpaal te installeren, kan je dus fors besparen op energie. Dat komt omdat je wagen zo veel mogelijk wordt opgeladen tijdens de daluren, of met zoveel mogelijk groene stroom. Goed voor je gezinsbudget én het milieu. Bovendien is een laadpaal veiliger dan een gewoon stopcontact.

De ene laadpaal is de andere niet

Voor elke zonne-installatie heb je minstens één omvormer nodig. De energie die je zonnepanelen opwekken, wordt door de ‘inverter’ omgezet in energie die compatibel is met je wisselstroom en huishoudtoestellen. Ook hier kiezen we met de SolarEdge-omvormer voor een Europees product van topkwaliteit.

Onze experts installeren uitsluitend slimme laadpalen. Dat doen we zowel bij je thuis als in je bedrijf. Maar wat maakt een slimme laadpaal zo snugger? Dat zit zo: een slim oplaadpunt gebruikt automatisch zoveel mogelijk goedkope en/of groene stroom en zo weinig mogelijk netstroom tijdens piekuren.

Resultaat: een lagere energiefactuur.

Bijvoorbeeld: je sluit om 17u je elektrische wagen aan op de laadpaal in je garage. Het duurt gemiddeld 7 uur om je auto volledig op te laden.

Schijnt overdag de zon? Dan gebruik je automatisch alle overtollige groene energie van je zonne-installatie om je auto vol te laden. Jij stelt in via de app wanneer je wagen volledig opgeladen moet zijn. Zo weet de laadpaal wanneer hij de zonne-energie moet aanvullen met stroom van het elektriciteitsnet.

Zappi: de slimste laadpaal van de klas

De Zappi kan je gerust de bolleboos onder de laadpalen noemen. Deze gewiekste slimmerik brengt de opbrengst van je zonnepanelen en de stroomtoevoer van je laadpaal perfect in balans. Zo stuur je minder energie naar het net en haal je het maximum uit de zonnepanelen op je dak.

solarwatt-video-thumb

Laad 100% groen

Met deze smart lader bepaal je zelf hoeveel groene energie je gebruikt om je wagen op te laden, en hoeveel energie je van het net haalt. Stel zelf de ratio in tussen groene stroom en netstroom, bijvoorbeeld 70%-30%. Is er genoeg zonlicht? Dan kan je jouw wagen zelfs opladen met 100% groene energie.

laadpalen-img13

Gebruiksvriendelijk

Je kan de Zappi laadpaal zelf volledig instellen. Met een eenvoudige timer bepaal je precies wanneer er geladen mag worden, of je kiest voor de voorinstelling ‘daltarief’. Op die manier maak je automatisch en maximaal gebruik van de laagste tarieven. En hoef je er nooit nog bij stil te staan.

laadpalen-img11

Altijd een overzicht

De Zappi-app geeft je een perfect overzicht van hoeveel energie je woning produceert, hoeveel ze verbruikt en hoeveel groene energie er naar je wagen gaat. Zappi houdt ook al je laadsessies bij. Zo kan je per dag, week, maand, jaar of per sessie precies uitlezen hoeveel kWh er precies geladen is.

laadpalen-img18

Load balancing

Een Zappi-laadpaal houdt op elk moment rekening met het energieverbruik van de andere toestellen in huis. Verbruiken die te veel stroom, dan drukt de laadpaal de laadsnelheid van de auto. Je wagen wordt steeds op maximale sterkte opgeladen, zonder dat jij ergens rekening moet mee houden.

Zappi: kies uit drie slimme laadmodi

Een grote troef van de slimme Zappi laadpalen is dat je kan kiezen uit verschillende laadprofielen: ECO, ECO+ en FAST. Helemaal uniek is dat je via de modus ECO+ je wagen kunt opladen met 100% zonnestroom.

FAST

De naam zegt het zelf. Zo snel mogelijk laden, op maximaal vermogen. Indien er op dat moment te weinig groene stroom beschikbaar is, wordt er stroom bijgeladen van het net. De capaciteit (maximaal 22 kW) is afhankelijk van je auto en de aansluiting.

ECO

Comfortabel besparen. Via deze modus gebruik je bij het laden zoveel mogelijk groene stroom. Je stelt zelf het minimumpercentage schone energie in. Zodra de eigen productie even wat te laag is of je woning verbruikt veel stroom, wordt er bijgeladen van het net.

ECO+

De meest groene optie. Laad je elektrische wagen voor 100% met hernieuwbare energie, zonder stroom van het net te halen. Wanneer de eigen stroomproductie tijdelijk te laag is, wordt het opladen gepauzeerd. Er is er steeds een minimum laadvermogen van 1,4 kW.

Alle voordelen van Zappi-laadpalen:

Ook handig: draadloze accessoires

Bij elke slimme laadpaal van Zappi zijn enkele handige accessoires beschikbaar. Dit zijn onze twee meest populaire toebehoren:

laadpalen-img19

De Zappi Hub

De Zappi Hub is een klein en zeer betaalbaar toestelletje dat we naast je laadpaal aan de muur monteren. Dit draadloze toestel leest de gegevens uit van de laadpaal en stuurt ze naar een app. Via die app kun je zien hoeveel je woning verbruikt, hoeveel energie naar je auto gaat, en hoeveel naar het net.

laadpalen-img22

De Zappi Harvi

De Zappi Harvi is een compact en draadloos toestel dat praat met je zonne-installatie. Het meet de stroom die je panelen produceren, waardoor het toestel het laadproces kan optimaliseren. Via de app krijg je inzicht in je energiestroom. Ook zonder Harvi kan je 100% laden met zonnestroom.

Laadpalen: profiteer van (tijdelijke) premies

Laat je als particulier een laadpaal installeren bij je thuis? Dan geniet je sinds september 2021 van een belastingvoordeel tot 1.500 euro. Dat maximumbedrag daalt vanaf 2022 elk jaar met 15% tot 2024. Wanneer je nog dit jaar een laadpaal laat installeren, doe je dus het meeste voordeel. Als zelfstandige of onderneming kan je een laadpaal 100% aftrekken als kost.

Waarom kiezen voor ProEnergy?

Wanneer je een laadpaal laat installeren door ProEnergy, ben je zeker van een slimme, veilige en toekomstgerichte oplossing met een lange levensduur.

Professionele plaatsing

Verwacht een snelle en vlotte installatie, via eender welk meterkast of type aansluiting. Zodra we de deur uit zijn, kan je meteen je elektrische wagen beginnen opladen. De installatie heeft daarna geen onderhoud nodig.

Kwalitatieve oplossing

ProEnergy kiest doelbewust voor laadpalen van Zappi. Vooral door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de optie om je wagen op te laden met 100% groene energie. Ook de load balancing is een significant pluspunt.

Persoonlijke aanpak

Een team van 10 professionals geeft je helder advies over welke type laadpaal het best past bij jouw verbruik en technische situatie. Ook na de installatie kan je rekenen op advies en tips om nog meer energie te besparen.

Veelgestelde vragen over laadpalen

Hoe lang een oplaadbeurt duurt, hangt af van drie factoren: de status van de batterij op het moment van opladen, het vermogen van de batterij en de instellingen van het laadstation. Een hybride wagen is op 1 tot 4 uur opgeladen, een volledig elektrisch voertuig is op 4 à 8 uur opgeladen.

Zappi is een van de enige laadpalen op de markt die gradueel zijn energietoevoer kan op- en afschalen. Op die manier kan je maximaal besparen en toch zorgeloos genieten van comfort. Doorslaggevende factor is dat je met systeem ook voor 100% met groene energie kunt laden.

Als particulier geniet je van een belastingkorting tot 1.500 euro. Wij helpen je graag om het precieze bedrag van je belastingvoordeel te berekenen. Als onderneming geniet je van een belastingaftrek van 100%. Let wel: de premies van de overheid zijn tijdelijk en dalen elk jaar met 15% tot 2024.

Lees nu onze nieuwste blog

Wat onze klanten zeggen

Een pluim voor de technieker die een moeilijk installatie probleem met warmtepompen kundig oploste met inzicht, gezond verstand en veel ervaring.
Robert De Backer
Robert De Backer
18:32 15 Mar 23
Vier verkopers over de vloer gehad. 1 échte adviseur van Proenergy, Arsène! De gouden tip: een grote tuininstallatie. Na tien minuten technische uitleg van Zeid ben ik nog nooit zo gerust gaan werken. Top installatie & topmedewerkers.Top Proenergy!
Nick Wanzeele
Nick Wanzeele
06:52 14 Mar 23
Topbedrijf, zeer vriendelijk personeel, alles dik in orde geregeld. 👌
Kevin Schots
Kevin Schots
11:26 11 Mar 23
Op 03/02/2023 werd er bij ons een zonne-installatie geplaatst door Proenergy. Voordat de techniekers begonnen aan de plaatsing werd alles met ons in overleg goed besproken. Techniekers zijn heel bekwaam en werken heel proper. We zijn heel tevreden.
David Dobbelaere3
David Dobbelaere3
17:06 18 Feb 23
Een onderneming waar je met kan bouwen in vertrouwen... transparant, communicatie 10/10 en doet wat ze beloven!!!
Hans De Poorter
Hans De Poorter
20:14 18 Jan 23
Op en top professioneel en correct van bij het eerste contact tot aan de aflevering van de installatie . Een echte aanrader voor iedereen !
Patriek Jaques
Patriek Jaques
09:05 18 Dec 22
Aangenaam kennismaking met het bedrijf. Alles tot in de puntjes vlot verlopen. Een aanrader.
Pascal De Bree
Pascal De Bree
19:06 25 Nov 22
Na wat kleine opstart problemen moet ik zeggen dat ik best tevreden ben over Proenergy, Van offerte tot plaatsing verliep alles vlot, installatie was geplaatst op 1 dag . Na 3 weken had ik een storing , maar ze hebben alles gedaan om het euvel zo snel en goed mogelijk op te lossen. Alles werkt prima nu. Ik ben een tevreden klant.
Jonathan Van Landeghem
Jonathan Van Landeghem
08:32 18 Oct 22
Zeer correcte en klantvriendelijke communicatie vanaf het eerste contact, afspraken stipt nagekomen, perfecte installatie en afwerking, extra uitleg bij de aangifte en de premieaanvraag, enz.Samengevat : topteam !
Mike VDH
Mike VDH
13:51 13 Oct 22
Vlotte communicatie, correcte afspraken en plaatsing. Zeer tevreden over de performante zonnepanelen!
Cedric Saelens
Cedric Saelens
11:39 12 Oct 22
Correcte en duidelijk info en afspraken met vertegenwoordiger Arsène. Prima werk door Zaid en Imre. Plaatsing bij 34 °C. Prima vakmanschap betreffende elektrische installatie. Duidelijk app van Solaredge. Gewoon Top.
Walter Meyvis
Walter Meyvis
18:29 30 Aug 22
Echte aanrader! Top service en top team! Bedankt !!!
Simon de Froidmont
Simon de Froidmont
10:04 29 Jun 22
Snel, efficiënt en proper . Topteam!
filip de neve
filip de neve
08:17 11 Jun 22
Zeer vlotte communicatie, van offerte tot uitvoering. Proffesionele plaatsing, zeer beleefde en nette techniekers. Niks is teveel gevraagd. Kortom: Een aanrader!
Bert Van Huffel
Bert Van Huffel
19:34 12 Apr 22
Airco geplaatst en boiler met warmtepomp geplaatst proper werk gedaan en de prijs zoals overeen gekomen een aanrader
mario byl
mario byl
11:56 29 Mar 22
De voorbije week een professionele uitvoering gekregen installatie warmtepomp ter vervanging van oude gasketel en waterboiler. Toch stressy en koude week gehad en na 2,5 dagen kunnen opstarten. Pas op de 4de dag (middag) is onze vloerverwarming (pomp) beginnen draaien, door tussenkomst van de installateur. Dag 6 = super tevreden!Eén aandachtpuntje, is toch opletten met uitgieten water met roestresten van oude ketel/waterboiler op oprit (klinkers). Dankzij het natte weer en hogedrukreiniger opgelost.Merci!
Marc Leutenez
Marc Leutenez
10:17 06 Feb 22
** Uitbereiding installatie met LG RESU Prime 10H batterij **Na enige tijd onze PV installatie gebruikt te hebben besloten we om een batterij te laten plaatsen.Ook hiervoor hebben we terug beroep gedaan op Proenergy. Er werd ons een LG RESU Prime batterij voorgesteld aangezien onze omvormer een SE Storedge (enkelfasig) is. Volgens reviews op internet prima batterij met 10 jaar garantie.Er waren wat problemen bij de installatie maar deze werden correct opgelost!----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Offerte aangevraagd op basis van de reviews op Google voor een zonne -en warmtepompinstallatie.Al van bij het eerste contact waren we onder de indruk.Geen opdringerige verkopers die niks van technische kennis hebben maar mensen die kennis hebben van zaken en denken in functie van de klant. Ook nadien werd er steeds snel en correct geantwoord op al onze vragen.De installatie gebeurde op de afgesproken datum en met evenveel vakmanschap zoals we hoopten. Er werd ook meegedacht met ons over hoe alles het beste geplaatst zou worden met zo min mogelijk kabelgoten.Het resultaat mag er zijn!We zijn tevreden van begin tot einde en kunnen Proenergy aanraden.
Kevin D
Kevin D
12:20 18 Jan 22
Deze onderneming heeft 21 zonnepanelen en een thuisbatterij van 10Kw geïnstalleerd. Pro Energy hanteert een zeer duidelijke en vlotte communicatie tijdens alle fases van de werken. (offerte, planning, installatie, facturatie, nazorg, premie aanvraag...) De installateurs zijn professioneel en zijn zeer respectvol naar omgeving en eigendom toe. Deze onderneming heeft zijn proces goed onder controle en kan men vertrouwen. We zijn zeer tevreden over onze zonne energie installatie, geplaatst door Pro Energy.
Jeroen Vastesaeger
Jeroen Vastesaeger
22:18 08 Dec 21
Professionele techniekers. Alleen kabels aan dakgoot zijn amateuristisch geplaatst
Marcel Selleslaghs
Marcel Selleslaghs
10:24 04 Dec 21
Er werden vier pylontech batterijen van 2,5 kwh bij ons geplaatst op 28/10/2021. Alles tip top afgewerkt. De batterijen doen momenteel goed hun werk. 10 jaar garantie op de batterijen en 5 jaar op omvormer Solis. (voor meerprijs heb ik een verlengde verzekering genomen van 10 jaar). Plaatsers waren een jong team die heel goed hun best hebben gedaan, alles werd netjes opgeruimd.). Goede uitleg gekregen. Wat aangedrongen om toch op tijd in het bezit te geraken van de nodige documenten om Fluvius te verwittigen en de premie nog aan te vragen van 2550 euro. Alles is op tijd in orde gekomen. Nu genieten van mijn batterijen en geloof mij u bespaart ! Doe zo voort Proenergy.
Hendrik Decort
Hendrik Decort
14:33 22 Nov 21
Uitstekende begeleiding van A tot Z!
Prima installatie gehad in ons hotel. Ook prima service bekomen en zelfs telefonisch advies bekomen om toestel terug aan de praat te krijgen nadat klanten het ontregeld hadden. Zeker een aanrader als installateur
Didier Pots
Didier Pots
12:44 24 Aug 21
Dimitri Raskin
Dimitri Raskin
20:20 17 Jun 21
Heel veel vakmanschap en top kwaliteit zowel in verkoop als in uitvoering. Heel sterk aan te raden.
Johan Collier
Johan Collier
19:20 11 Feb 21
Deze firma laten komen op aanraden van een collega. Gaven een zeer professionele indruk en ook qua kwaliteit geven ze ook meer dan andere bedrijven. 30 jaar "garantie" op zonnepanelen is zeer interessant. Qua plaatsing is alles goed verlopen en de keuring was ook in orde. Het bedrijf zal er ook voor zorgen dat alles op en top werkt. Ze kunnen dit zelf zien vanuit hun werkplaats, dus onnodig verplaatsen hoeft niet dan.
Bart V9300 (B1988)
Bart V9300 (B1988)
15:04 11 Feb 21
Onlangs zonnepanelen laten plaatsen door deze firma. Het hele traject van offerte tot uitvoering was prima en professioneel. Aanrader!
Bart Van der Elst
Bart Van der Elst
20:06 13 Jan 21
Gecontacteerd voor levering & plaatsing van zonnepanelen. Correcte en transparante uitleg gehad, zonder pushen en meteen een offerte. Leveringsdatum ingepland en op tijd geplaatst. Steeds bereikbaar. Na een kleine opmerking werd er meteen professioneel gehandeld en tot een oplossing gekomen!
Corneel Verplancke
Corneel Verplancke
11:09 15 Dec 20
Van eerste ontmoeting met vertegenwoordiger, tot volledige installatie en keuring, alles is vlekkeloos verlopen voor onze PV-systeem.Zeer goede en kristalheldere communicatie.Vlot bereikbaar, vriendelijke installateurs.Aanrader!
Willem Vermeire
Willem Vermeire
08:44 12 Dec 20
Dragonetti Isabelle
Dragonetti Isabelle
12:22 08 Dec 20
Wij lieten zonnepanelen plaatsen en zijn uitermate tevreden van de service, kennis, eerlijkheid en klantvriendelijkheid. Zeer correcte prijs-kwaliteitsverhouding en zeer snelle en transparante communicatie. De vaklui die de installatie deed was tevens ongelooflijk vriendelijk en heeft de installatie met grootste zorg uitgevoerd.
Elisabeth Deschrijver
Elisabeth Deschrijver
20:16 01 Dec 20
Dries & Delphine
Dries & Delphine
18:44 05 Oct 20
Professionele aanpak, goeie service en degelijk materiaal. Top-service
pgeert
pgeert
09:31 31 Aug 20
Correcte organisatie. Aanrader!
Wim De Bruycker
Wim De Bruycker
12:34 13 Aug 20
Francis de Smet
Francis de Smet
10:40 12 Aug 20
Correct, betrouwbaar, hoge kwaliteit. Topservice, kortom aanrader!
Evelien Goethals
Evelien Goethals
19:03 03 Jul 20
Zonet zonnepanelen laten installeren: alvast erg professioneel en vriendelijk, zeer proper werk geleverd, Duitse sterke glas-glaspanelen en een omvormer die op diverse fora erg hoge scores halen en bovendien een ongeziene product- en vermogensgarantie hebben!!! Na vergelijking blijkt de prijs ook nog eens concurrentieel te zijn! En nu moet de zon zijn werk doen :)
Denis Helskens
Denis Helskens
14:07 28 Jun 20
Vriendelijke en professionele installateurs. Tevreden van de geleverde werken.
Jeroen Q
Jeroen Q
07:21 04 Jun 20
Het werk werd vakkundig, op tijd en netjes uitgevoerd.
Lukas
Lukas
18:16 27 May 20
proenenergy is zeker een aanrader.perfecte afspraken,propere plaatsing.de lucht/lucht warmtepomp werkt zoals beloofd.toppy.
Eddy Bovijn
Eddy Bovijn
06:35 13 May 20
js_loader

Hoeveel kost dat, een laadpaal?

Dat rekenen we graag voor je uit. Een Zappi laadpaal met een vermogen van 7kW is al beschikbaar vanaf 1.400 euro, exclusief plaatsing. Stuur ons een berichtje en ontvang binnen de 24 uur een gratis offerte in je mailbox.

    © 2022 Pro Energy Solutions bvba

    Eekhoutstraat 11, 8755 Ruiselede

    BTW BE0 826 764 850

    Proenergy