Slimme laadpaal installeren? Wacht niet tot volgend jaar.

Steek je zonne-energie niet nodeloos op het net, maar liever in je elektrische wagen. Met een slimme laadpaal bij je thuis of op kantoor rij je voortaan nog goedkoper en ecologischer. Profiteer tijdelijk van royale fiscale voordelen en laad je wagen met 100% groene energie.

Laadpaal - Smappee

Waarom een laadpaal installeren?

Sinds de terugdraaiende teller werd afgeschaft, is het nog interessanter geworden om zelf je zonne-energie op te slaan. Dat kan je doen met een thuisbatterij, maar ook met een slimme laadpaal. In plaats van gratis groene stroom naar het net te sturen, sla je die op in je elektrische auto.

Door thuis een laadpaal te installeren, kan je dus fors besparen op energie. Dat komt omdat je wagen zo veel mogelijk wordt opgeladen tijdens de daluren, of met zoveel mogelijk groene stroom. Goed voor je gezinsbudget én het milieu. Bovendien is een laadpaal veiliger dan een gewoon stopcontact.

De ene laadpaal is de andere niet

Voor elke zonne-installatie heb je minstens één omvormer nodig. De energie die je zonnepanelen opwekken, wordt door de ‘inverter’ omgezet in energie die compatibel is met je wisselstroom en huishoudtoestellen. Ook hier kiezen we met de SolarEdge-omvormer voor een Europees product van topkwaliteit.

Onze experts installeren uitsluitend slimme laadpalen. Dat doen we zowel bij je thuis als in je bedrijf. Maar wat maakt een slimme laadpaal zo snugger? Dat zit zo: een slim oplaadpunt gebruikt automatisch zoveel mogelijk goedkope en/of groene stroom en zo weinig mogelijk netstroom tijdens piekuren.

Resultaat: een lagere energiefactuur.

Bijvoorbeeld: je sluit om 17u je elektrische wagen aan op de laadpaal in je garage. Het duurt gemiddeld 7 uur om je auto volledig op te laden.

Schijnt overdag de zon? Dan gebruik je automatisch alle overtollige groene energie van je zonne-installatie om je auto vol te laden. Jij stelt in via de app wanneer je wagen volledig opgeladen moet zijn. Zo weet de laadpaal wanneer hij de zonne-energie moet aanvullen met stroom van het elektriciteitsnet.

Smappee: de slimste laadpaal van de klas

De Smappee kan je gerust de bolleboos onder de laadpalen noemen. Deze gewiekste slimmerik brengt de opbrengst van je zonnepanelen en de stroomtoevoer van je laadpaal perfect in balans. Zo stuur je minder energie naar het net en haal je het maximum uit de zonnepanelen op je dak.

solarwatt-video-thumb

Laad 100% groen

Met deze smart lader bepaal je zelf hoeveel groene energie je gebruikt om je wagen op te laden, en hoeveel energie je van het net haalt. Stel zelf de ratio in tussen groene stroom en netstroom, bijvoorbeeld 70%-30%. Is er genoeg zonlicht? Dan kan je jouw wagen zelfs opladen met 100% groene energie.

laadpalen-img13

Gebruiksvriendelijk

Je kan de Smappee laadpaal zelf volledig instellen. Met een eenvoudige timer bepaal je precies wanneer er geladen mag worden, of je kiest voor de voorinstelling ‘daltarief’. Op die manier maak je automatisch en maximaal gebruik van de laagste tarieven. En hoef je er nooit nog bij stil te staan.

Smappee-Live-DC-charging-session-web-908x908-1-600x600

Altijd een overzicht

De Smappee-app geeft je een perfect overzicht van hoeveel energie je woning produceert, hoeveel ze verbruikt en hoeveel groene energie er naar je wagen gaat. Zappi houdt ook al je laadsessies bij. Zo kan je per dag, week, maand, jaar of per sessie precies uitlezen hoeveel kWh er precies geladen is.

laadpalen-img18

Load balancing

Een Smappee-laadpaal houdt op elk moment rekening met het energieverbruik van de andere toestellen in huis. Verbruiken die te veel stroom, dan drukt de laadpaal de laadsnelheid van de auto. Je wagen wordt steeds op maximale sterkte opgeladen, zonder dat jij ergens rekening moet mee houden.

Alle voordelen van Smappee-laadpalen:

Profiteer van (tijdelijke) belastingvermindering

Laat je als particulier een laadpaal installeren bij je thuis? Dan geniet je nog tijdelijk van een belastingvoordeel van 15%, tot maximum 1.500 euro. Snel zijn is de boodschap want dit fiscaal voordeel eindigt op 31 augustus 2024. 

Waarom kiezen voor ProEnergy?

Wanneer je een laadpaal laat installeren door ProEnergy, ben je zeker van een slimme, veilige en toekomstgerichte oplossing met een lange levensduur.

Professionele plaatsing

Verwacht een snelle en vlotte installatie, via eender welk meterkast of type aansluiting. Zodra we de deur uit zijn, kan je meteen je elektrische wagen beginnen opladen. De installatie heeft daarna geen onderhoud nodig.

Kwalitatieve oplossing

ProEnergy kiest doelbewust voor laadpalen van Zappi. Vooral door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de optie om je wagen op te laden met 100% groene energie. Ook de load balancing is een significant pluspunt.

Persoonlijke aanpak

Een team van 10 professionals geeft je helder advies over welke type laadpaal het best past bij jouw verbruik en technische situatie. Ook na de installatie kan je rekenen op advies en tips om nog meer energie te besparen.

Veelgestelde vragen over laadpalen

Hoe lang een oplaadbeurt duurt, hangt af van drie factoren: de status van de batterij op het moment van opladen, het vermogen van de batterij en de instellingen van het laadstation. Een hybride wagen is op 1 tot 4 uur opgeladen, een volledig elektrisch voertuig is op 4 à 8 uur opgeladen.

Als particulier geniet je van een belastingkorting tot 1.500 euro. Wij helpen je graag om het precieze bedrag van je belastingvoordeel te berekenen. Let wel: de premies van de overheid zijn tijdelijk en gelden nog tot 31 augustus 2024.

Lees nu onze nieuwste blog

Wat onze klanten zeggen

Airco geplaatst, zeer tevreden. Alles verlopen zoals afgesproken.
Marleen Everaert
Marleen Everaert
06:12 09 Jun 24
Zeer snelle en goede service
Geoffrey Langelet
Geoffrey Langelet
10:46 14 May 24
Alles was top !
Nico Vanwynsberghe
Nico Vanwynsberghe
16:26 23 Feb 24
Zeer goede firma. Alles verliep stipt en correct. Heel goede communicatie. Zeer klantvriendelijk. 👌
Nico Vanwynsberghe
Nico Vanwynsberghe
21:10 21 Dec 23
Er werden bij mij 12 zonnepanelen gelegd door bekwame en vriendelijke techniekers. Alles is correct en volgens afspraak verlopen.
Filip Heeman
Filip Heeman
19:27 09 Dec 23
Goede en degelijke uitleg bij voorstel en aankoop zonnepannelen.Offerte was goed leesbaar en correct volgens de besproken gegevens bij de verkoper.Plaatsing is goed verlopen, vriendelijke jonge mensen die goed doorwerkten ondanks de minder goede weeromstandigheden.Administratie en facturatie zeer vlot verlopen en afhandeling van papieren nadien ook .Wij zijn heel tevreden! Bedankt!
Anansa Muylaert
Anansa Muylaert
10:19 14 Nov 23
Schitterend werk geleverd door Pro-Energy, zowel sales, installatie en na-verkoop. Alles volgens afspraak!
Olivier De Clerck
Olivier De Clerck
09:03 07 Nov 23
Heel goede firma, stipt. Enige firma van alle offertes die zowel voor- als achterkant van het dak bekeken had om zonnepanelen te leggen. Wijst op goede expertise. Plaatsing vlot verlopen en perfect op datum zoals gepland. bij het overwegen van het leggen van zonnepanelen, hen zeker contacteren.
Emmanuel De Craene
Emmanuel De Craene
19:01 12 Oct 23
Heel professioneel, heel correct. Een tevreden klant.
Bert Maes
Bert Maes
16:51 11 Oct 23
snelle en mooie afwerking , zeker geen klagen
kurt maenhout
kurt maenhout
13:38 29 Sep 23
GoedeOver de hele lijn 5 sterren.
Der Alterego
Der Alterego
05:09 11 Sep 23
Zeer professionele aanpak; prima georganiseerd bedrijf. Zeer vlotte en snelle communicatie. Installatie medewerkers kennen hun job en komen zeer klantvriendelijk over.Kortom: proficiat!
Frank De Smul
Frank De Smul
12:13 20 Jun 23
Vaktechnische verkoper, vlotte afhandeling van offerte.Installatie verliep vlot en deskundig. Vriendelijk personeel. Ruimden achteraf alles mooi op.Werken met Solarwatt en SolarEdge-optimizers, wat voor onze Oost-West-installatie met ook schaduw van de buren hun dak optimaal is.Wij zijn tevreden met zowel het esthetisch als het functioneel resultaat. Onze buren kwamen alvast geïnteresseerd aankloppen, ik raad ze met plezier Proenergy aan.
BDevr
BDevr
06:34 17 May 23
Pro Energy, de betere van de beteren. Zeer tevreden over de aanpak. De installatie werd met kennis van zaken gerealiseerd. De technici zijn top. Betrouwbare firma. Aanrader!
Dirk Heyns
Dirk Heyns
14:33 03 May 23
Top firma, eerst onze laadpaal nu onze zonnepanelen. Bij plaatsing bleek dat er slechts ruimte was voor 18 ipv 17 door een speciaal stuk in het dak. Werd zonder te vragen aangepast op de factuur. Dik in orde. Ook correcte prijs. Goed bezig Pro Energy! Alsook: bij het de vraag stellen of een batterij in mijn situatie handig zou zijn kreeg ik een nee geadviseerd. Dus advies dat oprecht is. Een ja had beter geweest voor hun eigen winkel maar hier denken ze dus weldegelijk vanuit de klant.
Vince Siau
Vince Siau
07:21 29 Apr 23
Op 21/04/23 zonnepanelen laten plaatsen door deze topfirma. Altijd zeer vriendelijk en correct behandeld. Zeer vlotte plaatsing door vakmensen. Echte aanrader!
Sören T'Kindt
Sören T'Kindt
20:15 28 Apr 23
Vier verkopers over de vloer gehad. 1 échte adviseur van Proenergy, Arsène! De gouden tip: een grote tuininstallatie. Na tien minuten technische uitleg van Zeid ben ik nog nooit zo gerust gaan werken. Top installatie & topmedewerkers.Top Proenergy!
Nick Wanzeele
Nick Wanzeele
11:06 22 Apr 23
Een pluim voor de technieker die een moeilijk installatie probleem met warmtepompen kundig oploste met inzicht, gezond verstand en veel ervaring.
Robert De Backer
Robert De Backer
18:32 15 Mar 23
Topbedrijf, zeer vriendelijk personeel, alles dik in orde geregeld. 👌
Kevin Schots
Kevin Schots
11:26 11 Mar 23
Op 03/02/2023 werd er bij ons een zonne-installatie geplaatst door Proenergy. Voordat de techniekers begonnen aan de plaatsing werd alles met ons in overleg goed besproken. Techniekers zijn heel bekwaam en werken heel proper. We zijn heel tevreden.
David Dobbelaere3
David Dobbelaere3
17:06 18 Feb 23
Een onderneming waar je met kan bouwen in vertrouwen... transparant, communicatie 10/10 en doet wat ze beloven!!!
Hans De Poorter
Hans De Poorter
20:14 18 Jan 23
Op en top professioneel en correct van bij het eerste contact tot aan de aflevering van de installatie . Een echte aanrader voor iedereen !
Patriek Jaques
Patriek Jaques
09:05 18 Dec 22
Aangenaam kennismaking met het bedrijf. Alles tot in de puntjes vlot verlopen. Een aanrader.
Pascal De Bree
Pascal De Bree
19:06 25 Nov 22
Na wat kleine opstart problemen moet ik zeggen dat ik best tevreden ben over Proenergy, Van offerte tot plaatsing verliep alles vlot, installatie was geplaatst op 1 dag . Na 3 weken had ik een storing , maar ze hebben alles gedaan om het euvel zo snel en goed mogelijk op te lossen. Alles werkt prima nu. Ik ben een tevreden klant.
Jonathan Van Landeghem
Jonathan Van Landeghem
08:32 18 Oct 22
Zeer correcte en klantvriendelijke communicatie vanaf het eerste contact, afspraken stipt nagekomen, perfecte installatie en afwerking, extra uitleg bij de aangifte en de premieaanvraag, enz.Samengevat : topteam !
Mike VDH
Mike VDH
13:51 13 Oct 22
Vlotte communicatie, correcte afspraken en plaatsing. Zeer tevreden over de performante zonnepanelen!
Cedric Saelens
Cedric Saelens
11:39 12 Oct 22
Correcte en duidelijk info en afspraken met vertegenwoordiger Arsène. Prima werk door Zaid en Imre. Plaatsing bij 34 °C. Prima vakmanschap betreffende elektrische installatie. Duidelijk app van Solaredge. Gewoon Top.
Walter Meyvis
Walter Meyvis
18:29 30 Aug 22
Echte aanrader! Top service en top team! Bedankt !!!
Simon de Froidmont
Simon de Froidmont
10:04 29 Jun 22
Snel, efficiënt en proper . Topteam!
filip de neve
filip de neve
08:17 11 Jun 22
Zeer vlotte communicatie, van offerte tot uitvoering. Proffesionele plaatsing, zeer beleefde en nette techniekers. Niks is teveel gevraagd. Kortom: Een aanrader!
Bert Van Huffel
Bert Van Huffel
19:34 12 Apr 22
Airco geplaatst en boiler met warmtepomp geplaatst proper werk gedaan en de prijs zoals overeen gekomen een aanrader
mario byl
mario byl
11:56 29 Mar 22
De voorbije week een professionele uitvoering gekregen installatie warmtepomp ter vervanging van oude gasketel en waterboiler. Toch stressy en koude week gehad en na 2,5 dagen kunnen opstarten. Pas op de 4de dag (middag) is onze vloerverwarming (pomp) beginnen draaien, door tussenkomst van de installateur. Dag 6 = super tevreden!Eén aandachtpuntje, is toch opletten met uitgieten water met roestresten van oude ketel/waterboiler op oprit (klinkers). Dankzij het natte weer en hogedrukreiniger opgelost.Merci!
Marc Leutenez
Marc Leutenez
10:17 06 Feb 22
** Uitbereiding installatie met LG RESU Prime 10H batterij **Na enige tijd onze PV installatie gebruikt te hebben besloten we om een batterij te laten plaatsen.Ook hiervoor hebben we terug beroep gedaan op Proenergy. Er werd ons een LG RESU Prime batterij voorgesteld aangezien onze omvormer een SE Storedge (enkelfasig) is. Volgens reviews op internet prima batterij met 10 jaar garantie.Er waren wat problemen bij de installatie maar deze werden correct opgelost!----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Offerte aangevraagd op basis van de reviews op Google voor een zonne -en warmtepompinstallatie.Al van bij het eerste contact waren we onder de indruk.Geen opdringerige verkopers die niks van technische kennis hebben maar mensen die kennis hebben van zaken en denken in functie van de klant. Ook nadien werd er steeds snel en correct geantwoord op al onze vragen.De installatie gebeurde op de afgesproken datum en met evenveel vakmanschap zoals we hoopten. Er werd ook meegedacht met ons over hoe alles het beste geplaatst zou worden met zo min mogelijk kabelgoten.Het resultaat mag er zijn!We zijn tevreden van begin tot einde en kunnen Proenergy aanraden.
Kevin D
Kevin D
12:20 18 Jan 22
Deze onderneming heeft 21 zonnepanelen en een thuisbatterij van 10Kw geïnstalleerd. Pro Energy hanteert een zeer duidelijke en vlotte communicatie tijdens alle fases van de werken. (offerte, planning, installatie, facturatie, nazorg, premie aanvraag...) De installateurs zijn professioneel en zijn zeer respectvol naar omgeving en eigendom toe. Deze onderneming heeft zijn proces goed onder controle en kan men vertrouwen. We zijn zeer tevreden over onze zonne energie installatie, geplaatst door Pro Energy.
Jeroen Vastesaeger
Jeroen Vastesaeger
22:18 08 Dec 21
Professionele techniekers. Alleen kabels aan dakgoot zijn amateuristisch geplaatst
Marcel Selleslaghs
Marcel Selleslaghs
10:24 04 Dec 21
Er werden vier pylontech batterijen van 2,5 kwh bij ons geplaatst op 28/10/2021. Alles tip top afgewerkt. De batterijen doen momenteel goed hun werk. 10 jaar garantie op de batterijen en 5 jaar op omvormer Solis. (voor meerprijs heb ik een verlengde verzekering genomen van 10 jaar). Plaatsers waren een jong team die heel goed hun best hebben gedaan, alles werd netjes opgeruimd.). Goede uitleg gekregen. Wat aangedrongen om toch op tijd in het bezit te geraken van de nodige documenten om Fluvius te verwittigen en de premie nog aan te vragen van 2550 euro. Alles is op tijd in orde gekomen. Nu genieten van mijn batterijen en geloof mij u bespaart ! Doe zo voort Proenergy.
Hendrik Decort
Hendrik Decort
14:33 22 Nov 21
Uitstekende begeleiding van A tot Z!
Prima installatie gehad in ons hotel. Ook prima service bekomen en zelfs telefonisch advies bekomen om toestel terug aan de praat te krijgen nadat klanten het ontregeld hadden. Zeker een aanrader als installateur
Didier Pots
Didier Pots
12:44 24 Aug 21
Dimitri Raskin
Dimitri Raskin
20:20 17 Jun 21
js_loader

Hoeveel kost dat, een laadpaal?

Dat rekenen we graag voor je uit. Stuur ons een berichtje en ontvang binnen de 24 uur een gratis offerte in je mailbox.
Bent u een ondernemer? Klik hier

    Proenergy