Lucht-lucht-warmtepomp

Verwarming en koeling via één modern systeem. Snel geplaatst, zeer betaalbaar en onklopbaar zuinig.

Ga je binnenkort bouwen of renoveren? Haal een duurzame lucht-lucht-warmtepomp in huis en bespaar tot 30% op je energiefactuur. Handig: je kan het systeem ook gebruiken als airconditioning.

1.Wandmodel

Wat is een lucht-lucht-warmtepomp?

Een lucht-lucht-warmtepomp zet groene energie uit de buitenlucht om in warme binnenlucht. Dat gebeurt zonder verbranding en dus zonder CO2-uitstoot. Het zet energie 4 keer efficiënter om naar warmte dan een klassiek verwarmingssysteem op stookolie, gas of elektriciteit.

Een ander groot voordeel van dit systeem is dat je het in de zomer ook kan gebruiken als airconditioning. Het proces wordt dan gewoon omgedraaid: de warmte wordt aan de binnenruimte onttrokken en naar buiten afgevoerd. Zo geniet je in elk seizoen van hetzelfde comfortabele binnenklimaat.

Lucht-lucht-warmtepompen zijn compact, zeer betaalbaar en geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Je vindt ze overal: van woningen tot appartementen, in winkels of kantoren. Ook zijn ze ideaal voor ruimtes zonder centrale verwarming, of in ruimtes waar het soms te koud of te warm is.

De lucht-lucht-warmtepomp: eenvoudig, efficiënt en comfortabel

Een lucht-lucht-warmtepomp installeren is zeer eenvoudig. In de winter spaar je er makkelijk 30% mee uit op je energiefactuur, in de zomer geniet je van een verfrissend binnenklimaat.

Je woning verwarmen

De buitenunit haalt warmte uit de lucht met behulp van een ventilator, een verdamper en een condensor. De damp van de koelvloeistof in het circuit wordt samengeperst door een compressor. Hierdoor ontstaat nieuwe warmte die via de binnenunit(s) in de woning wordt geblazen.

Je woning verkoelen

In de zomer draait de warmtepomp het verwarmingsproces om. Het systeem werkt dan als een volwaardige airconditioning. De warmte van binnen wordt nu onttrokken aan de binnenlucht en afgevoerd naar buiten. Met één efficiënt systeem geniet je dus zowel van verwarming, airco als gezonde ventilatie.

Energieverbruik meten

Via een digitale app bedien je het systeem eenvoudig via je smartphone. De thermostaat configureren, temperatuurschema’s instellen, ruimtes afzonderlijk verwarmen, … je doet het in enkele vingertoetsen. De app brengt ook je energieverbruik in kaart. Zo kan je meteen opvolgen hoeveel je bespaart.

Welk model past het best bij jouw woning?

Een lucht-lucht-warmtepomp bestaat altijd uit een buiten- en een binnenunit. Je kan kiezen uit een enkelvoudig systeem of een splitsysteem met meerdere binnenunits. Voor de binnentoestellen kan je kiezen uit verschillende types en modellen. Welk toestel past het best bij jouw woning en interieur?

wandmodel

Wandmodel

Door zijn subtiele design kan je een wandmodel overal hangen. Van de woonkamer tot de keuken, slaapkamer of badkamer. Het toestel gaat naadloos op in je interieur en is op één-twee-drie geïnstalleerd. Je geniet voortaan van een perfect binnenklimaat tegen een zeer betaalbare prijs.

vloermodel-01

Vloermodel

Ideaal voor in ruimtes met een lager plafond, bijvoorbeeld op zolder. We plaatsen het toestel op de vloer of onderaan de muur. Zo ontstaat een optimaal convectie-effect. Net als een radiator, geeft een vloermodel ook stralingswarmte af. Op enkele minuten is de ruimte perfect warm (of fris).

inbouwmodel-02

Inbouwmodel

Hou je van een strak gelijnd interieur? Dan is een (bijna) onzichtbaar inbouwsysteem iets voor jou. De binnenunits werken we netjes weg in een wand of in het plafond. Alleen de aanzuig- en uitblaasroosters zijn zichtbaar. De ideale oplossing voor grondige renovaties of nieuwbouwprojecten.

De voordelen van een lucht-lucht warmtepomp

wandmodel-02

Meer wooncomfort

Geniet het hele jaar door van een comfortabel binnenklimaat. Zonder grote kosten of breekwerk. Het systeem verwarmt bovendien veel sneller dan een klassieke cv-installatie. Op enkele minuten is je woning perfect warm (of fris).

Man Calculating Invoice With Energy Efficient Chart And House

Lagere energiefactuur

Bespaar voortaan 30% op energie en geef het geld uit aan leukere dingen. Vervang je een oude accumulatieverwarming? Dan bespaar je zelfs tot 70% op je energiefactuur. Dat komt al snel neer op honderden euro’s per jaar.

milieu

Zeer milieuvriendelijk

Met een energielabel A+++ voldoe je aan alle vereisten op vlak van groen en duurzaam wonen. Logisch, want een lucht-lucht-warmtepomp is een van de meest energie-efficiënte systemen om je woning te verwarmen of te koelen.

installatie-01

Betaalbaar en snel geplaatst

De prijzen voor een lucht-lucht-warmtepomp zijn zeer betaalbaar. Bovendien heb je recht op een mooie energiepremie tot 720 euro. Of je nu kiest voor één of meerdere binnenunits: de installatie is bijna altijd op één dag geklaard.

Veelgestelde vragen

Een lucht-lucht-warmtepomp is de ideale oplossing bij renovaties van bestaande woningen of als je verwarmt met elektriciteit. Heb je een cv-ketel of vloerverwarming? Dan kies je beter voor een lucht-water-warmtepomp.

Het grootste verschil met een lucht-water-warmtepomp is dat je verwarmt via de lucht en niet via vloerverwarming of radiatoren. Een lucht-lucht-systeem kan niet gekoppeld worden aan een warmteboiler en levert dus geen warm water.

Naast lucht-lucht en lucht-water bestaan er ook hybride warmtepompen, geothermische warmtepompen en water-water-warmtepompen. Deze laatste twee halen respectievelijk energie uit de ondergrond of uit het grondwater.

Onze Daikin warmtepompen gaan tot 20 jaar mee. Op die tijd kan je dus heel wat energie en geld besparen. De prijs van het toestel heb je op 5 à 6 jaar terugverdiend. Hieronder lees je enkele ervaringen van onze klanten.

Absoluut. Wanneer je een warmtepomp gaat combineren met zonnepanelen is het mogelijk om je woning volledig energieneutraal te verwarmen. Zonnepanelen en warmtepompen zijn dus een zeer duurzame tandem.

De energiepremies voor een lucht-lucht-warmtepomp variëren van 480 euro tot 720 euro wanneer je een oud accumulatiesysteem vervangt.

Voordelen genoeg. Toch zijn er ook nadelen. Een lucht-lucht-systeem is niet geschikt voor lagetemperatuurverwarming (LTV). Op koude dagen ligt het rendement iets lager vergeleken met een lucht-water warmtepomp.

Lees nu onze nieuwste blog

Wat onze klanten zeggen

Airco geplaatst, zeer tevreden. Alles verlopen zoals afgesproken.
Marleen Everaert
Marleen Everaert
06:12 09 Jun 24
Zeer snelle en goede service
Geoffrey Langelet
Geoffrey Langelet
10:46 14 May 24
Alles was top !
Nico Vanwynsberghe
Nico Vanwynsberghe
16:26 23 Feb 24
Zeer goede firma. Alles verliep stipt en correct. Heel goede communicatie. Zeer klantvriendelijk. 👌
Nico Vanwynsberghe
Nico Vanwynsberghe
21:10 21 Dec 23
Er werden bij mij 12 zonnepanelen gelegd door bekwame en vriendelijke techniekers. Alles is correct en volgens afspraak verlopen.
Filip Heeman
Filip Heeman
19:27 09 Dec 23
Goede en degelijke uitleg bij voorstel en aankoop zonnepannelen.Offerte was goed leesbaar en correct volgens de besproken gegevens bij de verkoper.Plaatsing is goed verlopen, vriendelijke jonge mensen die goed doorwerkten ondanks de minder goede weeromstandigheden.Administratie en facturatie zeer vlot verlopen en afhandeling van papieren nadien ook .Wij zijn heel tevreden! Bedankt!
Anansa Muylaert
Anansa Muylaert
10:19 14 Nov 23
Schitterend werk geleverd door Pro-Energy, zowel sales, installatie en na-verkoop. Alles volgens afspraak!
Olivier De Clerck
Olivier De Clerck
09:03 07 Nov 23
Heel goede firma, stipt. Enige firma van alle offertes die zowel voor- als achterkant van het dak bekeken had om zonnepanelen te leggen. Wijst op goede expertise. Plaatsing vlot verlopen en perfect op datum zoals gepland. bij het overwegen van het leggen van zonnepanelen, hen zeker contacteren.
Emmanuel De Craene
Emmanuel De Craene
19:01 12 Oct 23
Heel professioneel, heel correct. Een tevreden klant.
Bert Maes
Bert Maes
16:51 11 Oct 23
snelle en mooie afwerking , zeker geen klagen
kurt maenhout
kurt maenhout
13:38 29 Sep 23
GoedeOver de hele lijn 5 sterren.
Der Alterego
Der Alterego
05:09 11 Sep 23
Zeer professionele aanpak; prima georganiseerd bedrijf. Zeer vlotte en snelle communicatie. Installatie medewerkers kennen hun job en komen zeer klantvriendelijk over.Kortom: proficiat!
Frank De Smul
Frank De Smul
12:13 20 Jun 23
Vaktechnische verkoper, vlotte afhandeling van offerte.Installatie verliep vlot en deskundig. Vriendelijk personeel. Ruimden achteraf alles mooi op.Werken met Solarwatt en SolarEdge-optimizers, wat voor onze Oost-West-installatie met ook schaduw van de buren hun dak optimaal is.Wij zijn tevreden met zowel het esthetisch als het functioneel resultaat. Onze buren kwamen alvast geïnteresseerd aankloppen, ik raad ze met plezier Proenergy aan.
BDevr
BDevr
06:34 17 May 23
Pro Energy, de betere van de beteren. Zeer tevreden over de aanpak. De installatie werd met kennis van zaken gerealiseerd. De technici zijn top. Betrouwbare firma. Aanrader!
Dirk Heyns
Dirk Heyns
14:33 03 May 23
Top firma, eerst onze laadpaal nu onze zonnepanelen. Bij plaatsing bleek dat er slechts ruimte was voor 18 ipv 17 door een speciaal stuk in het dak. Werd zonder te vragen aangepast op de factuur. Dik in orde. Ook correcte prijs. Goed bezig Pro Energy! Alsook: bij het de vraag stellen of een batterij in mijn situatie handig zou zijn kreeg ik een nee geadviseerd. Dus advies dat oprecht is. Een ja had beter geweest voor hun eigen winkel maar hier denken ze dus weldegelijk vanuit de klant.
Vince Siau
Vince Siau
07:21 29 Apr 23
Op 21/04/23 zonnepanelen laten plaatsen door deze topfirma. Altijd zeer vriendelijk en correct behandeld. Zeer vlotte plaatsing door vakmensen. Echte aanrader!
Sören T'Kindt
Sören T'Kindt
20:15 28 Apr 23
Vier verkopers over de vloer gehad. 1 échte adviseur van Proenergy, Arsène! De gouden tip: een grote tuininstallatie. Na tien minuten technische uitleg van Zeid ben ik nog nooit zo gerust gaan werken. Top installatie & topmedewerkers.Top Proenergy!
Nick Wanzeele
Nick Wanzeele
11:06 22 Apr 23
Een pluim voor de technieker die een moeilijk installatie probleem met warmtepompen kundig oploste met inzicht, gezond verstand en veel ervaring.
Robert De Backer
Robert De Backer
18:32 15 Mar 23
Topbedrijf, zeer vriendelijk personeel, alles dik in orde geregeld. 👌
Kevin Schots
Kevin Schots
11:26 11 Mar 23
Op 03/02/2023 werd er bij ons een zonne-installatie geplaatst door Proenergy. Voordat de techniekers begonnen aan de plaatsing werd alles met ons in overleg goed besproken. Techniekers zijn heel bekwaam en werken heel proper. We zijn heel tevreden.
David Dobbelaere3
David Dobbelaere3
17:06 18 Feb 23
Een onderneming waar je met kan bouwen in vertrouwen... transparant, communicatie 10/10 en doet wat ze beloven!!!
Hans De Poorter
Hans De Poorter
20:14 18 Jan 23
Op en top professioneel en correct van bij het eerste contact tot aan de aflevering van de installatie . Een echte aanrader voor iedereen !
Patriek Jaques
Patriek Jaques
09:05 18 Dec 22
Aangenaam kennismaking met het bedrijf. Alles tot in de puntjes vlot verlopen. Een aanrader.
Pascal De Bree
Pascal De Bree
19:06 25 Nov 22
Na wat kleine opstart problemen moet ik zeggen dat ik best tevreden ben over Proenergy, Van offerte tot plaatsing verliep alles vlot, installatie was geplaatst op 1 dag . Na 3 weken had ik een storing , maar ze hebben alles gedaan om het euvel zo snel en goed mogelijk op te lossen. Alles werkt prima nu. Ik ben een tevreden klant.
Jonathan Van Landeghem
Jonathan Van Landeghem
08:32 18 Oct 22
Zeer correcte en klantvriendelijke communicatie vanaf het eerste contact, afspraken stipt nagekomen, perfecte installatie en afwerking, extra uitleg bij de aangifte en de premieaanvraag, enz.Samengevat : topteam !
Mike VDH
Mike VDH
13:51 13 Oct 22
Vlotte communicatie, correcte afspraken en plaatsing. Zeer tevreden over de performante zonnepanelen!
Cedric Saelens
Cedric Saelens
11:39 12 Oct 22
Correcte en duidelijk info en afspraken met vertegenwoordiger Arsène. Prima werk door Zaid en Imre. Plaatsing bij 34 °C. Prima vakmanschap betreffende elektrische installatie. Duidelijk app van Solaredge. Gewoon Top.
Walter Meyvis
Walter Meyvis
18:29 30 Aug 22
Echte aanrader! Top service en top team! Bedankt !!!
Simon de Froidmont
Simon de Froidmont
10:04 29 Jun 22
Snel, efficiënt en proper . Topteam!
filip de neve
filip de neve
08:17 11 Jun 22
Zeer vlotte communicatie, van offerte tot uitvoering. Proffesionele plaatsing, zeer beleefde en nette techniekers. Niks is teveel gevraagd. Kortom: Een aanrader!
Bert Van Huffel
Bert Van Huffel
19:34 12 Apr 22
Airco geplaatst en boiler met warmtepomp geplaatst proper werk gedaan en de prijs zoals overeen gekomen een aanrader
mario byl
mario byl
11:56 29 Mar 22
De voorbije week een professionele uitvoering gekregen installatie warmtepomp ter vervanging van oude gasketel en waterboiler. Toch stressy en koude week gehad en na 2,5 dagen kunnen opstarten. Pas op de 4de dag (middag) is onze vloerverwarming (pomp) beginnen draaien, door tussenkomst van de installateur. Dag 6 = super tevreden!Eén aandachtpuntje, is toch opletten met uitgieten water met roestresten van oude ketel/waterboiler op oprit (klinkers). Dankzij het natte weer en hogedrukreiniger opgelost.Merci!
Marc Leutenez
Marc Leutenez
10:17 06 Feb 22
** Uitbereiding installatie met LG RESU Prime 10H batterij **Na enige tijd onze PV installatie gebruikt te hebben besloten we om een batterij te laten plaatsen.Ook hiervoor hebben we terug beroep gedaan op Proenergy. Er werd ons een LG RESU Prime batterij voorgesteld aangezien onze omvormer een SE Storedge (enkelfasig) is. Volgens reviews op internet prima batterij met 10 jaar garantie.Er waren wat problemen bij de installatie maar deze werden correct opgelost!----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Offerte aangevraagd op basis van de reviews op Google voor een zonne -en warmtepompinstallatie.Al van bij het eerste contact waren we onder de indruk.Geen opdringerige verkopers die niks van technische kennis hebben maar mensen die kennis hebben van zaken en denken in functie van de klant. Ook nadien werd er steeds snel en correct geantwoord op al onze vragen.De installatie gebeurde op de afgesproken datum en met evenveel vakmanschap zoals we hoopten. Er werd ook meegedacht met ons over hoe alles het beste geplaatst zou worden met zo min mogelijk kabelgoten.Het resultaat mag er zijn!We zijn tevreden van begin tot einde en kunnen Proenergy aanraden.
Kevin D
Kevin D
12:20 18 Jan 22
Deze onderneming heeft 21 zonnepanelen en een thuisbatterij van 10Kw geïnstalleerd. Pro Energy hanteert een zeer duidelijke en vlotte communicatie tijdens alle fases van de werken. (offerte, planning, installatie, facturatie, nazorg, premie aanvraag...) De installateurs zijn professioneel en zijn zeer respectvol naar omgeving en eigendom toe. Deze onderneming heeft zijn proces goed onder controle en kan men vertrouwen. We zijn zeer tevreden over onze zonne energie installatie, geplaatst door Pro Energy.
Jeroen Vastesaeger
Jeroen Vastesaeger
22:18 08 Dec 21
Professionele techniekers. Alleen kabels aan dakgoot zijn amateuristisch geplaatst
Marcel Selleslaghs
Marcel Selleslaghs
10:24 04 Dec 21
Er werden vier pylontech batterijen van 2,5 kwh bij ons geplaatst op 28/10/2021. Alles tip top afgewerkt. De batterijen doen momenteel goed hun werk. 10 jaar garantie op de batterijen en 5 jaar op omvormer Solis. (voor meerprijs heb ik een verlengde verzekering genomen van 10 jaar). Plaatsers waren een jong team die heel goed hun best hebben gedaan, alles werd netjes opgeruimd.). Goede uitleg gekregen. Wat aangedrongen om toch op tijd in het bezit te geraken van de nodige documenten om Fluvius te verwittigen en de premie nog aan te vragen van 2550 euro. Alles is op tijd in orde gekomen. Nu genieten van mijn batterijen en geloof mij u bespaart ! Doe zo voort Proenergy.
Hendrik Decort
Hendrik Decort
14:33 22 Nov 21
Uitstekende begeleiding van A tot Z!
Prima installatie gehad in ons hotel. Ook prima service bekomen en zelfs telefonisch advies bekomen om toestel terug aan de praat te krijgen nadat klanten het ontregeld hadden. Zeker een aanrader als installateur
Didier Pots
Didier Pots
12:44 24 Aug 21
Dimitri Raskin
Dimitri Raskin
20:20 17 Jun 21
js_loader

Wat kost een lucht-lucht warmtepomp?

Benieuwd naar de prijs? Die rekenen we graag voor je uit. Stuur ons een berichtje en ontvang binnen de 24 uur een gratis offerte in je mailbox.
Bent u een ondernemer? Klik hier

    Proenergy

    Download onze lucht-lucht-warmtepomp brochure

    De download link wordt je via e-mail toegestuurd.

    Raadpleeg hier onze privacy policy.