Lucht-lucht-warmtepomp

Verwarming en koeling via één modern systeem. Snel geplaatst, zeer betaalbaar en onklopbaar zuinig.

Ga je binnenkort bouwen of renoveren? Haal een duurzame lucht-lucht-warmtepomp in huis en bespaar tot 30% op je energiefactuur. Handig: je kan het systeem ook gebruiken als airconditioning.

1.Wandmodel

Wat is een lucht-lucht-warmtepomp?

Een lucht-lucht-warmtepomp zet groene energie uit de buitenlucht om in warme binnenlucht. Dat gebeurt zonder verbranding en dus zonder CO2-uitstoot. Het zet energie 4 keer efficiënter om naar warmte dan een klassiek verwarmingssysteem op stookolie, gas of elektriciteit.

Een ander groot voordeel van dit systeem is dat je het in de zomer ook kan gebruiken als airconditioning. Het proces wordt dan gewoon omgedraaid: de warmte wordt aan de binnenruimte onttrokken en naar buiten afgevoerd. Zo geniet je in elk seizoen van hetzelfde comfortabele binnenklimaat.

Lucht-lucht-warmtepompen zijn compact, zeer betaalbaar en geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Je vindt ze overal: van woningen tot appartementen, in winkels of kantoren. Ook zijn ze ideaal voor ruimtes zonder centrale verwarming, of in ruimtes waar het soms te koud of te warm is.

De lucht-lucht-warmtepomp: eenvoudig, efficiënt en comfortabel

Een lucht-lucht-warmtepomp installeren is zeer eenvoudig. In de winter spaar je er makkelijk 30% mee uit op je energiefactuur, in de zomer geniet je van een verfrissend binnenklimaat.

Je woning verwarmen

De buitenunit haalt warmte uit de lucht met behulp van een ventilator, een verdamper en een condensor. De damp van de koelvloeistof in het circuit wordt samengeperst door een compressor. Hierdoor ontstaat nieuwe warmte die via de binnenunit(s) in de woning wordt geblazen.

Je woning verkoelen

In de zomer draait de warmtepomp het verwarmingsproces om. Het systeem werkt dan als een volwaardige airconditioning. De warmte van binnen wordt nu onttrokken aan de binnenlucht en afgevoerd naar buiten. Met één efficiënt systeem geniet je dus zowel van verwarming, airco als gezonde ventilatie.

Energieverbruik meten

Via een digitale app bedien je het systeem eenvoudig via je smartphone. De thermostaat configureren, temperatuurschema’s instellen, ruimtes afzonderlijk verwarmen, … je doet het in enkele vingertoetsen. De app brengt ook je energieverbruik in kaart. Zo kan je meteen opvolgen hoeveel je bespaart.

Welk model past het best bij jouw woning?

Een lucht-lucht-warmtepomp bestaat altijd een buiten- en een binnenunit. Je kan kiezen uit een enkelvoudig systeem of een splitsysteem met meerdere binnenunits. Voor de binnentoestellen kan je kiezen uit verschillende types en modellen. Welk toestel past het best bij jouw woning en interieur?

wandmodel

Wandmodel

Door zijn subtiele design kan je een wandmodel overal hangen. Van de woonkamer tot de keuken, slaapkamer of badkamer. Het toestel gaat naadloos op in je interieur en is op één-twee-drie geïnstalleerd. Je geniet voortaan van een perfect binnenklimaat tegen een zeer betaalbare prijs.

vloermodel-01

Vloermodel

Ideaal voor in ruimtes met een lager plafond, bijvoorbeeld op zolder. We plaatsen het toestel op de vloer of onderaan de muur. Zo ontstaat een optimaal convectie-effect. Net als een radiator, geeft een vloermodel ook stralingswarmte af. Op enkele minuten is de ruimte perfect warm (of fris).

inbouwmodel-02

Inbouwmodel

Hou je van een strak gelijnd interieur? Dan is een (bijna) onzichtbaar inbouwsysteem iets voor jou. De binnenunits werken we netjes weg in een wand of in het plafond. Alleen de aanzuig- en uitblaasroosters zijn zichtbaar. De ideale oplossing voor grondige renovaties of nieuwbouwprojecten.

De voordelen van een lucht-lucht warmtepomp

wandmodel-02

Meer wooncomfort

Geniet het hele jaar door van een comfortabel binnenklimaat. Zonder grote kosten of breekwerk. Het systeem verwarmt bovendien veel sneller dan een klassieke cv-installatie. Op enkele minuten is je woning perfect warm (of fris).

Man Calculating Invoice With Energy Efficient Chart And House

Lagere energiefactuur

Bespaar voortaan 30% op energie en geef het geld uit aan leukere dingen. Vervang je een oude accumulatieverwarming? Dan bespaar je zelfs tot 70% op je energiefactuur. Dat komt al snel neer op honderden euro’s per jaar.

milieu

Zeer milieuvriendelijk

Met een energielabel A+++ voldoe je aan alle vereisten op vlak van groen en duurzaam wonen. Logisch, want een lucht-lucht-warmtepomp is een van de meest energie-efficiënte systemen om je woning te verwarmen of te koelen.

installatie-01

Betaalbaar en snel geplaatst

De prijzen voor een lucht-lucht-warmtepomp zijn zeer betaalbaar. Bovendien heb je recht op een mooie energiepremie tot 720 euro. Of je nu kiest voor één of meerdere binnenunits: de installatie is bijna altijd op één dag geklaard.

Veelgestelde vragen

Een lucht-lucht-warmtepomp is de ideale oplossing bij renovaties van bestaande woningen of als je verwarmt met elektriciteit. Heb je een cv-ketel of vloerverwarming? Dan kies je beter voor een lucht-water-warmtepomp.

Het grootste verschil met een lucht-water-warmtepomp is dat je verwarmt via de lucht en niet via vloerverwarming of radiatoren. Een lucht-lucht-systeem kan niet gekoppeld worden aan een warmteboiler en levert dus geen warm water.

Naast lucht-lucht en lucht-water bestaan er ook hybride warmtepompen, geothermische warmtepompen en water-water-warmtepompen. Deze laatste twee halen respectievelijk energie uit de ondergrond of uit het grondwater.

Onze Daikin warmtepompen gaan tot 20 jaar mee. Op die tijd kan je dus heel wat energie en geld besparen. De prijs van het toestel heb je op 5 à 6 jaar terugverdiend. Hieronder lees je enkele ervaringen van onze klanten.

Absoluut. Wanneer je een warmtepomp gaat combineren met zonnepanelen is het mogelijk om je woning volledig energieneutraal te verwarmen. Zonnepanelen en warmtepompen zijn dus een zeer duurzame tandem.

De energiepremies voor een lucht-lucht-warmtepomp variëren van 300 euro tot 720 euro wanneer je een oud accumulatiesysteem vervangt. Dankzij de totaalrenovatiebonus kan je nog meer geld terugverdienen.

Voordelen genoeg. Toch zijn er ook nadelen. Een lucht-lucht-systeem is niet geschikt voor lagetemperatuurverwarming (LTV). Op koude dagen ligt het rendement iets lager vergeleken met een lucht-water warmtepomp.

Wat onze klanten zeggen

Er werden vier pylontech batterijen van 2,5 kwh bij ons geplaatst op 28/10/2021. Alles tip top afgewerkt. De batterijen doen momenteel goed hun werk. 10 jaar garantie op de batterijen en 5 jaar op omvormer Solis. (voor meerprijs heb ik een verlengde verzekering genomen van 10 jaar). Plaatsers waren een jong team die heel goed hun best hebben gedaan, alles werd netjes opgeruimd.). Goede uitleg gekregen. Wat aangedrongen om toch op tijd in het bezit te geraken van de nodige documenten om Fluvius te verwittigen en de premie nog aan te vragen van 2550 euro. Alles is op tijd in orde gekomen. Nu genieten van mijn batterijen en geloof mij u bespaart ! Doe zo voort Proenergy.
Hendrik Decort
Hendrik Decort
14:33 22 Nov 21
** Uitbereiding installatie met LG RESU Prime 10H batterij **Na enige tijd onze PV installatie gebruikt te hebben besloten we om een batterij te laten plaatsen.Ook hiervoor hebben we terug beroep gedaan op Proenergy. Er werd ons een LG RESU Prime batterij voorgesteld aangezien onze omvormer een SE Storedge is. Volgens reviews op internet prima batterij met 10 jaar garantie.Er waren wat problemen bij de installatie maar deze waren binnen de week opgelost (Probleem lag bij SE). Momenteel nog in afwachting op de correcte registratie in de RESU monitor (LG monitorring van de batterij) en uiteraard de keuring.Update volgt :-)----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Offerte aangevraagd op basis van de reviews op Google voor een zonne -en warmtepompinstallatie.Al van bij het eerste contact waren we onder de indruk.Geen opdringerige verkopers die niks van technische kennis hebben maar mensen die kennis hebben van zaken en denken in functie van de klant. Ook nadien werd er steeds snel en correct geantwoord op al onze vragen.De installatie gebeurde op de afgesproken datum en met evenveel vakmanschap zoals we hoopten. Er werd ook meegedacht met ons over hoe alles het beste geplaatst zou worden met zo min mogelijk kabelgoten.Het resultaat mag er zijn!We zijn tevreden van begin tot einde en kunnen Proenergy aanraden.
Kevin D
Kevin D
09:42 20 Nov 21
Uitstekende begeleiding van A tot Z!
Tom en Elise Pacqué-Vincke
Tom en Elise Pacqué-Vincke
12:49 15 Nov 21
Prima installatie gehad in ons hotel. Ook prima service bekomen en zelfs telefonisch advies bekomen om toestel terug aan de praat te krijgen nadat klanten het ontregeld hadden. Zeker een aanrader als installateur
Didier Pots
Didier Pots
12:44 24 Aug 21
Dimitri Raskin
Dimitri Raskin
20:20 17 Jun 21
Vandaag was het zo ver de zonnepanelen werden geplaatst en aangesloten.Dit werd door vakkundige mensen met veel zorg en nauwkeurigheid geplaatst.Alles verliep zoals gepland vanaf het eerste contact met proenergy.Wij zijn tevreden klanten en zullen zeker in de toekomst met dit bedrijf verder werken.Top bedrijf.
Pascal Vereecken
Pascal Vereecken
18:41 08 Mar 21
Heel veel vakmanschap en top kwaliteit zowel in verkoop als in uitvoering. Heel sterk aan te raden.
Johan Collier
Johan Collier
19:20 11 Feb 21
Deze firma laten komen op aanraden van een collega. Gaven een zeer professionele indruk en ook qua kwaliteit geven ze ook meer dan andere bedrijven. 30 jaar "garantie" op zonnepanelen is zeer interessant. Qua plaatsing is alles goed verlopen en de keuring was ook in orde. Het bedrijf zal er ook voor zorgen dat alles op en top werkt. Ze kunnen dit zelf zien vanuit hun werkplaats, dus onnodig verplaatsen hoeft niet dan.
Bart V9300 (B1988)
Bart V9300 (B1988)
15:04 11 Feb 21
Onlangs zonnepanelen laten plaatsen door deze firma. Het hele traject van offerte tot uitvoering was prima en professioneel. Aanrader!
Bart Van der Elst
Bart Van der Elst
20:06 13 Jan 21
Gecontacteerd voor levering & plaatsing van zonnepanelen. Correcte en transparante uitleg gehad, zonder pushen en meteen een offerte. Leveringsdatum ingepland en op tijd geplaatst. Steeds bereikbaar. Na een kleine opmerking werd er meteen professioneel gehandeld en tot een oplossing gekomen!
Corneel Verplancke
Corneel Verplancke
11:09 15 Dec 20
Van eerste ontmoeting met vertegenwoordiger, tot volledige installatie en keuring, alles is vlekkeloos verlopen voor onze PV-systeem.Zeer goede en kristalheldere communicatie.Vlot bereikbaar, vriendelijke installateurs.Aanrader!
Willem Vermeire
Willem Vermeire
08:44 12 Dec 20
Dragonetti Isabelle
Dragonetti Isabelle
12:22 08 Dec 20
Wij lieten zonnepanelen plaatsen en zijn uitermate tevreden van de service, kennis, eerlijkheid en klantvriendelijkheid. Zeer correcte prijs-kwaliteitsverhouding en zeer snelle en transparante communicatie. De vaklui die de installatie deed was tevens ongelooflijk vriendelijk en heeft de installatie met grootste zorg uitgevoerd.
Elisabeth Deschrijver
Elisabeth Deschrijver
20:16 01 Dec 20
Dries & Delphine Herreman - Deruyck
Dries & Delphine Herreman - Deruyck
18:44 05 Oct 20
Professionele aanpak, goeie service en degelijk materiaal. Top-service
pgeert
pgeert
09:31 31 Aug 20
Correcte organisatie. Aanrader!
Wim De Bruycker
Wim De Bruycker
12:34 13 Aug 20
Francis de Smet
Francis de Smet
10:40 12 Aug 20
Correct, betrouwbaar, hoge kwaliteit. Topservice, kortom aanrader!
Evelien Goethals
Evelien Goethals
19:03 03 Jul 20
Zonet zonnepanelen laten installeren: alvast erg professioneel en vriendelijk, zeer proper werk geleverd, Duitse sterke glas-glaspanelen en een omvormer die op diverse fora erg hoge scores halen en bovendien een ongeziene product- en vermogensgarantie hebben!!! Na vergelijking blijkt de prijs ook nog eens concurrentieel te zijn! En nu moet de zon zijn werk doen 🙂
Denis Helskens
Denis Helskens
14:07 28 Jun 20
Vriendelijke en professionele installateurs. Tevreden van de geleverde werken.
Jeroen Q
Jeroen Q
07:21 04 Jun 20
Het werk werd vakkundig, op tijd en netjes uitgevoerd.
Lukas
Lukas
18:16 27 May 20
proenenergy is zeker een aanrader.perfecte afspraken,propere plaatsing.de lucht/lucht warmtepomp werkt zoals beloofd.toppy.
Eddy Bovijn
Eddy Bovijn
06:35 13 May 20
Al verschillende realisaties gedaan met jullie... en iedere keer super tevreden... op naar de volgende installatie 🙂
Dirk BOUDREZ
Dirk BOUDREZ
15:55 13 Apr 20
Heel gedreven verkoper (maar in de positieve zin) die zijn vak heel goed kende en het vooral goed en duidelijk kon overbrengen naar ons. We voelden ons dus heel comfortabel met de gemaakte keuzes. Ondertussen is alles geplaatst en ik moet zeggen dat deze mensen extreem proper werken. Afspraken waren goed en uitvoering perfect. Heel tevreden klanten ik heb ondertussen zelfs een collega al doorverwezen naar hen.
Jurgen van de velde
Jurgen van de velde
18:17 19 Nov 19
Great team. Good advice and fast installation. Workers are motivated and polite.
Inge Frye
Inge Frye
08:12 31 Oct 19
Monique Hoste
Monique Hoste
16:53 20 Oct 19
Zeer tevreden over de verkoop, de levering en de plaatsing.Minpuntje, niet altijd coherente informatie tussen de verkoop en de techniek met betrekking tot:- mogelijkheid voor het aansluiten van meerdere Daikin warmtepompen(binnenuntis) aan één buitenunit.- de capaciteit van de geplaatste warmtepomp, volgens de verkoopvoldoende om de volledige plaats te verwarmen. Volgens de techniekis de capaciteit van de warmtepomp ontoereikend.- Het voorziene aantal zonnepanelen bij verkoop was 24 stuks. Bij deplaatsing was er aanvankelijk twijfel of er 24 zonnepanelen zoudenkunnen geplaatst worden.
Linda Trenson
Linda Trenson
18:35 19 Sep 19
Onze accumulatievuren waren toe aan vervanging , toen heb ik proenergy gecontacteerd. Na het contact is hij heel rap gekomen voor prijsofferte .We zijn akkoord gegaan en lucht/lucht pompen en zonnepanelen werden geplaatst door vriendelijke professionele werkmensen . De vuren zijn dan ook fantastisch vergeleken met onze accumulatievuren . Wij hebben een grote living en met de lucht/lucht pomp is onze living heel rap warm .Dus proenergy is zeker een aanrader , groetjes Melissa en Werner
Werner Janssens
Werner Janssens
11:38 16 Jun 19
Snelle respons op probleem - effectieve verhelping van het probleem!
Geert Cauwels
Geert Cauwels
09:57 26 Oct 18
In 2017 hebben we Steven van Pro energy gecontacteerd voor een offerte voor het plaatsen van een nieuwe verwarmingsinstallatie als onderdeel van onze totaal renovatie. Zijn snelle antwoord, uitgebreid advies en vooral het uitzoeken van de energie zuinigste installatie volgens ons budget ( jammer genoeg geen warmtepomp) heeft er voor gezorgd dat we hem gekozen hebben. Heeft zich gehouden aan de voorop gestelde planning en was zeer correct bij de afrekening. Aanrader!
nathalie loontjens
nathalie loontjens
08:46 20 Apr 18
Aangezien onze chauffageketel aan vervanging toe was, raadde pro-energy ons een condensatieketel aan van het merk Vaillant. Zoals afgesproken werd hij in juni 2016 geïnstalleerd : proper werk, alles netjes opgeruimd. De ketel is veel compacter dan de vorige waardoor we plaats winnen in de garage en het gasverbruik is opvallend minder. Als we het uitrekenen, verbruiken we in vergelijking met de jaren voor de plaatsing van deze ketel zo'n 3500 kWh minder per jaar. We zijn best tevreden met de goede raad en service van pro-energy.
Willy Van der Stichele
Willy Van der Stichele
11:01 29 Mar 18
We zijn zeer content van de installatie van onze zonnepanelen. Steven is een toffe, spontane jongeman die ons heel heldere info heeft gegeven. De installatie was professioneel en zeer proper en alle gemaakte afspraken werden nageleefd. Een aanrader dus! Elke en Hannes
Elke Van Hoye
Elke Van Hoye
07:49 21 Mar 18
Iedere werknemer van proenergy is 100 % klantgericht en levert 110 % kwaliteitswerk. Alles verloopt volgens afspraak! Geen onaangename verrassingen. Zeer tevreden met onze nieuwe verwarming en onze zonnepanelen.
Rosine Vyncke
Rosine Vyncke
09:25 05 Mar 18
Pro Energy is zeker aan te raden. Kwalitatief materiaal met een goede service. Thx
Cut 'N' Paste
Cut 'N' Paste
10:51 03 Mar 18
Zowel de afspraken, planning en installatie zijn vlot en correct verlopen.De gefactureerde prijs was correct en volgens de opgemaakte offerte.Prijs/kwaliteit volgens mijn een goede keuze.
Dirk Van Campe
Dirk Van Campe
07:34 03 Mar 18
Persoonlijke aanpak en perfecte installatie
Donald Van de Weghe
Donald Van de Weghe
21:01 02 Mar 18
Goede service en correct uitgevoerde werken, goede samenwerking als je ook zelf wil installeren, kortweg niks op aan te merken.
kurt mortier
kurt mortier
19:23 02 Mar 18
Duidelijke uitleg, correcte prijs. We zijn heel tevreden met onze nieuwe installatie.
Suleika Feys
Suleika Feys
18:31 02 Mar 18

Wat kost een lucht-lucht warmtepomp?

Benieuwd naar de prijs? Die rekenen we graag voor je uit. Stuur ons een berichtje en ontvang binnen de 24 uur een gratis offerte in je mailbox.

  Proenergy is erkend Daikin dealer met méér dan 15 jaar ervaring.
  © 2021 Pro Energy Solutions bvba Manewaarde 44, 9880 Aalter BTW BE0 826 764 850
  Made by Galia
  Proenergy

  Download onze lucht-lucht-warmtepomp brochure

  De download link wordt je via e-mail toegestuurd.

  Raadpleeg hier onze privacy policy.