Zonnepanelen: nog steeds de investering van je leven​

Ook na de digitale meter zijn zonnepanelen nog steeds een geweldige investering met een jaarlijks rendement van 7%. Dankzij duurzame producten en slimme oplossingen bespaar ook jij voortaan fors op energie.

New solarcell panels installed on the rooftop of buildings to store and use the natural energy inside the buildings to save money and to go greeen, sustainable energy and environmental friend concept.

Waarom zonnepanelen installeren?

Energie wordt steeds duurder, terwijl het geld op je spaarboekje alsmaar verder verdampt. Investeer je vandaag in zonnepanelen? Dan pluk je daar al vanaf morgen de vruchten van. Dankzij zonne-energie wek je zelf je eigen groene stroom op. Daardoor win je aan koopkracht én spaar je het milieu.

Een investering in zonnepanelen heb je gemiddeld op 8 jaar terugverdiend. Door de stijgende energieprijzen wellicht nog sneller. Bovendien zijn er vandaag tal van moderne oplossingen om je energiestroom te optimaliseren. Van slimme stopcontacten en thuisbatterijen tot een laadpaal voor de deur.

Zonnepanelen van Solarwatt: Duitse A-kwaliteit

ProEnergy plaatst enkel glas-glas-zonnepanelen van Solarwatt. Waarom? Hun nieuwste generatie zonnepanelen pakt uit met een energierendement dat liefst 25% boven de industrienorm ligt. Bovendien kan je ze gerust onverslijtbaar noemen. Dat vertaalt zich in een all-in-garantie van liefst 30 jaar.

Zonnepanelen van Solarwatt gaan 33% langer mee en leveren na 30 jaar nog steeds 88% van hun originele vermogen. Die garanties krijg je zwart op wit. Niet van een schimmige Chinese firma, maar wel van de Europese marktleider in zonnepanelen en een dochteronderneming van BMW Group.

Haal het maximum uit je zonne-installatie

Zonnepanelen van Solarwatt combineren we met een omvormer en power optimizer van SolarEdge. Daardoor is het mogelijk om verschillende paneeltypes te combineren en de ruimte op je dak optimaal te benutten. Die flexibiliteit laat je ook toe om het systeem later gemakkelijk uit te breiden.

Video afspelen

Voordelen van Solarwatt-zonnepanelen:

Omvormers van SolarEdge met power optimizer

Voor elke zonne-installatie heb je minstens één omvormer nodig. De energie die je zonnepanelen opwekken, wordt door de ‘inverter’ omgezet in energie die compatibel is met je wisselstroom en huishoudtoestellen. Ook hier kiezen we met de SolarEdge-omvormer voor een Europees product van topkwaliteit.

Rendementswinst van 15%

Een typisch probleem bij klassieke zonne-installaties is dat één vuil of beschaduwd zonnepaneel het hele systeem minder goed doet presteren. Dat komt omdat de panelen meestal in serieschakeling zijn aangesloten op de omvormer. De SolarEdge-omvormer met power optimizer lost dit probleem op.

De power optimizer stuurt elk zonnepaneel afzonderlijk aan. Daardoor heeft de rest van de installatie geen last van de verminderde opbrengst van een paneel dat vuil is of tijdelijk minder zon krijgt. Elk zonnepaneel levert op elk moment 100% van zijn vermogen. Resultaat: een rendementswinst van 15%

All-in-garantie van 25 jaar

Een ander voordeel van de power optimizer is dat hij de omvormer stevig ontlast, waardoor deze veel langer meegaat. Bij beide toestellen hoort een omniumgarantie van 25 jaar, inclusief onderdelen en werkuren. Die garanties krijg je van een Europees kwaliteitsmerk dat financieel kerngezond is.

Video afspelen

Voordelen van SolarEdge-omvormers:

Beheer je zonne-installatie via een digitale app

De digitale app van SolarEdge geeft je een perfect inzicht in het rendement en het verbruik van je zonne-installatie. In real-time, of over een bepaalde periode. Je kan ook de opbrengst van elk paneel afzonderlijk bekijken. Dat doe je al in een paar vingerklikken, via een zeer gebruiksvriendelijk systeem.

Vanuit één platform neem je ook de volledige regie van je installatie in handen. Energieverbruikers, energieopwekkers, batterijen of boilervaten kan je er eenvoudig met elkaar verbinden en aansturen. Dit laat je toe om jouw energieverbruik automatisch af te stemmen op je energie-opbrengst.

Video afspelen

Voordelen van de SolarEdge-app:

Zonnepanelen, nog steeds een goede investering?

Ja! Zonnepanelen zijn nog steeds een even goede investering als voor de digitale meter, met een jaarlijks rendement van 7%. Ter vergelijking: vastgoed heeft een gemiddeld rendement van 5,3%. Wel is het sinds de digitale teller nog belangrijker geworden om de installatie af te stemmen op je verbruik.

Wat na de digitale meter?

De digitale meter registreert de stroom die je verbruikt en op het net steekt. Daarom is het belangrijk om de opbrengst van de panelen in evenwicht te brengen met je zelfconsumptie. Dat kan onder meer door een thuisbatterij te installeren. Energie aan daltarief gebruik je dan tijdens (duurdere) piekuren.

Naast thuisbatterijen, zijn er vandaag nog een heleboel andere duurzame oplossingen om de energiestroom in je woning te optimaliseren. Van slimme stopcontacten plaatsen tot warmwaterboilers aansturen. Of waarom geen fiscaal voordelige laadpaal installeren voor je elektrische wagen?

Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Waarom kiezen voor ProEnergy?

Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen door ProEnergy, ben je zeker van een kwaliteitsvolle installatie en een gegarandeerd lineair rendement van 30 jaar.

Professioneel geplaatst

Eerst maken we een grondige analyse van je dak. Daarna staan onze installateurs garant voor een tiptop montage en aansluiting. Met kennis van zaken helpen we je om het maximale rendement uit je installatie te halen.

Kwalitatieve oplossingen

We kiezen resoluut voor zonnepanelen en omvormers van Europese topkwaliteit. Ook zijn we helemaal mee met de nieuwste technologieën. Denk bijvoorbeeld aan slimme stopcontacten, thuisbatterijen of laadpalen.

Persoonlijke aanpak

Een ervaren team van 10 professionals geeft je helder en persoonlijk advies op maat van jouw situatie. Ook lang na de installatie van de zonnepanelen kan je rekenen op technische ondersteuning en vrijblijvend advies.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Een helder antwoord op veelgestelde vragen over zonne-energie.

De zonnecellen in de panelen zetten zonlicht om in stroom. Die stroom gaat vervolgens naar de omvormer die ze op zijn beurt omzet in wisselstroom voor binnen. De reststroom gaat terug op het net, of sla je op via een thuisbatterij.

Bij traditionele zonnepanelen is het rendement na 10 jaar nog 80%. De glas-glas zonnepanelen van Solarwatt behouden zelfs na 30 jaar 88% van hun oorspronkelijke rendement. Dit staat ook in de garantievoorwaarden.

De huidige zonnepanelen zijn zo krachtig dat je op elk dak kunt plaatsen. Ook een plat dak werkt prima. Alleen een noordgericht dak is minder geschikt. Een dakhelling van 35° levert het beste rendement op. Laat jouw dak analyseren.

Door de superieure kwaliteit, het zeer hoge rendement en de uitgebreide garantievoorwaarden. De nieuwste generatie zonnepanelen van Solarwatt werd als beste getest door o.a. de Duitse Stiftung Warenteste en een studie van CLEAR, het energieproject van de Europese Commissie.

Een gemiddelde installatie levert per jaar 6.000 kWh stroom op. Dat zorgt voor een reductie van CO2-uitstoot met jaarlijks drie ton. Bovendien zorg je ervoor dat er op termijn minder behoefte is aan vervuilende energiecentrales.

Een PV-systeem installeren op het dak van een gemiddelde woning is in de meeste gevallen op één dag geklaard. Al meteen na de plaatsing en aansluiting van de panelen begin je te genieten van groene energie.

Ook in 2022 geniet je nog steeds van een mooie energiepremie tot 1.500 euro. Wanneer je het plaatsen van zonnepanelen combineert met een andere energiezuinige renovatie, maak je aanspraak op de totaalrenovatiebonus.

Lees nu onze nieuwste blog

Wat onze klanten zeggen

Correcte en duidelijk info en afspraken met vertegenwoordiger Arsène. Prima werk door Zaid en Imre. Plaatsing bij 34 °C. Prima vakmanschap betreffende elektrische installatie. Duidelijk app van Solaredge. Gewoon Top.
Walter Meyvis
Walter Meyvis
18:29 30 Aug 22
Echte aanrader! Top service en top team! Bedankt !!!
Simon de Froidmont
Simon de Froidmont
10:04 29 Jun 22
Snel, efficiënt en proper . Topteam!
filip de neve
filip de neve
08:17 11 Jun 22
Zeer vlotte communicatie, van offerte tot uitvoering. Proffesionele plaatsing, zeer beleefde en nette techniekers. Niks is teveel gevraagd. Kortom: Een aanrader!
Bert Van Huffel
Bert Van Huffel
19:34 12 Apr 22
Airco geplaatst en boiler met warmtepomp geplaatst proper werk gedaan en de prijs zoals overeen gekomen een aanrader
mario byl
mario byl
11:56 29 Mar 22
De voorbije week een professionele uitvoering gekregen installatie warmtepomp ter vervanging van oude gasketel en waterboiler. Toch stressy en koude week gehad en na 2,5 dagen kunnen opstarten. Pas op de 4de dag (middag) is onze vloerverwarming (pomp) beginnen draaien, door tussenkomst van de installateur. Dag 6 = super tevreden!Eén aandachtpuntje, is toch opletten met uitgieten water met roestresten van oude ketel/waterboiler op oprit (klinkers). Dankzij het natte weer en hogedrukreiniger opgelost.Merci!
Marc Leutenez
Marc Leutenez
10:17 06 Feb 22
** Uitbereiding installatie met LG RESU Prime 10H batterij **Na enige tijd onze PV installatie gebruikt te hebben besloten we om een batterij te laten plaatsen.Ook hiervoor hebben we terug beroep gedaan op Proenergy. Er werd ons een LG RESU Prime batterij voorgesteld aangezien onze omvormer een SE Storedge (enkelfasig) is. Volgens reviews op internet prima batterij met 10 jaar garantie.Er waren wat problemen bij de installatie maar deze werden correct opgelost!----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Offerte aangevraagd op basis van de reviews op Google voor een zonne -en warmtepompinstallatie.Al van bij het eerste contact waren we onder de indruk.Geen opdringerige verkopers die niks van technische kennis hebben maar mensen die kennis hebben van zaken en denken in functie van de klant. Ook nadien werd er steeds snel en correct geantwoord op al onze vragen.De installatie gebeurde op de afgesproken datum en met evenveel vakmanschap zoals we hoopten. Er werd ook meegedacht met ons over hoe alles het beste geplaatst zou worden met zo min mogelijk kabelgoten.Het resultaat mag er zijn!We zijn tevreden van begin tot einde en kunnen Proenergy aanraden.
Kevin D
Kevin D
12:20 18 Jan 22
Deze onderneming heeft 21 zonnepanelen en een thuisbatterij van 10Kw geïnstalleerd. Pro Energy hanteert een zeer duidelijke en vlotte communicatie tijdens alle fases van de werken. (offerte, planning, installatie, facturatie, nazorg, premie aanvraag...) De installateurs zijn professioneel en zijn zeer respectvol naar omgeving en eigendom toe. Deze onderneming heeft zijn proces goed onder controle en kan men vertrouwen. We zijn zeer tevreden over onze zonne energie installatie, geplaatst door Pro Energy.
Jeroen Vastesaeger
Jeroen Vastesaeger
22:18 08 Dec 21
Professionele techniekers. Alleen kabels aan dakgoot zijn amateuristisch geplaatst
Marcel Selleslaghs
Marcel Selleslaghs
10:24 04 Dec 21
Er werden vier pylontech batterijen van 2,5 kwh bij ons geplaatst op 28/10/2021. Alles tip top afgewerkt. De batterijen doen momenteel goed hun werk. 10 jaar garantie op de batterijen en 5 jaar op omvormer Solis. (voor meerprijs heb ik een verlengde verzekering genomen van 10 jaar). Plaatsers waren een jong team die heel goed hun best hebben gedaan, alles werd netjes opgeruimd.). Goede uitleg gekregen. Wat aangedrongen om toch op tijd in het bezit te geraken van de nodige documenten om Fluvius te verwittigen en de premie nog aan te vragen van 2550 euro. Alles is op tijd in orde gekomen. Nu genieten van mijn batterijen en geloof mij u bespaart ! Doe zo voort Proenergy.
Hendrik Decort
Hendrik Decort
14:33 22 Nov 21
Uitstekende begeleiding van A tot Z!
Prima installatie gehad in ons hotel. Ook prima service bekomen en zelfs telefonisch advies bekomen om toestel terug aan de praat te krijgen nadat klanten het ontregeld hadden. Zeker een aanrader als installateur
Didier Pots
Didier Pots
12:44 24 Aug 21
Dimitri Raskin
Dimitri Raskin
20:20 17 Jun 21
Heel veel vakmanschap en top kwaliteit zowel in verkoop als in uitvoering. Heel sterk aan te raden.
Johan Collier
Johan Collier
19:20 11 Feb 21
Deze firma laten komen op aanraden van een collega. Gaven een zeer professionele indruk en ook qua kwaliteit geven ze ook meer dan andere bedrijven. 30 jaar "garantie" op zonnepanelen is zeer interessant. Qua plaatsing is alles goed verlopen en de keuring was ook in orde. Het bedrijf zal er ook voor zorgen dat alles op en top werkt. Ze kunnen dit zelf zien vanuit hun werkplaats, dus onnodig verplaatsen hoeft niet dan.
Bart V9300 (B1988)
Bart V9300 (B1988)
15:04 11 Feb 21
Onlangs zonnepanelen laten plaatsen door deze firma. Het hele traject van offerte tot uitvoering was prima en professioneel. Aanrader!
Bart Van der Elst
Bart Van der Elst
20:06 13 Jan 21
Gecontacteerd voor levering & plaatsing van zonnepanelen. Correcte en transparante uitleg gehad, zonder pushen en meteen een offerte. Leveringsdatum ingepland en op tijd geplaatst. Steeds bereikbaar. Na een kleine opmerking werd er meteen professioneel gehandeld en tot een oplossing gekomen!
Corneel Verplancke
Corneel Verplancke
11:09 15 Dec 20
Van eerste ontmoeting met vertegenwoordiger, tot volledige installatie en keuring, alles is vlekkeloos verlopen voor onze PV-systeem.Zeer goede en kristalheldere communicatie.Vlot bereikbaar, vriendelijke installateurs.Aanrader!
Willem Vermeire
Willem Vermeire
08:44 12 Dec 20
Dragonetti Isabelle
Dragonetti Isabelle
12:22 08 Dec 20
Wij lieten zonnepanelen plaatsen en zijn uitermate tevreden van de service, kennis, eerlijkheid en klantvriendelijkheid. Zeer correcte prijs-kwaliteitsverhouding en zeer snelle en transparante communicatie. De vaklui die de installatie deed was tevens ongelooflijk vriendelijk en heeft de installatie met grootste zorg uitgevoerd.
Elisabeth Deschrijver
Elisabeth Deschrijver
20:16 01 Dec 20
Dries & Delphine
Dries & Delphine
18:44 05 Oct 20
Professionele aanpak, goeie service en degelijk materiaal. Top-service
pgeert
pgeert
09:31 31 Aug 20
Correcte organisatie. Aanrader!
Wim De Bruycker
Wim De Bruycker
12:34 13 Aug 20
Francis de Smet
Francis de Smet
10:40 12 Aug 20
Correct, betrouwbaar, hoge kwaliteit. Topservice, kortom aanrader!
Evelien Goethals
Evelien Goethals
19:03 03 Jul 20
Zonet zonnepanelen laten installeren: alvast erg professioneel en vriendelijk, zeer proper werk geleverd, Duitse sterke glas-glaspanelen en een omvormer die op diverse fora erg hoge scores halen en bovendien een ongeziene product- en vermogensgarantie hebben!!! Na vergelijking blijkt de prijs ook nog eens concurrentieel te zijn! En nu moet de zon zijn werk doen :)
Denis Helskens
Denis Helskens
14:07 28 Jun 20
Vriendelijke en professionele installateurs. Tevreden van de geleverde werken.
Jeroen Q
Jeroen Q
07:21 04 Jun 20
Het werk werd vakkundig, op tijd en netjes uitgevoerd.
Lukas
Lukas
18:16 27 May 20
proenenergy is zeker een aanrader.perfecte afspraken,propere plaatsing.de lucht/lucht warmtepomp werkt zoals beloofd.toppy.
Eddy Bovijn
Eddy Bovijn
06:35 13 May 20
Al verschillende realisaties gedaan met jullie... en iedere keer super tevreden... op naar de volgende installatie :)
Dirk BOUDREZ
Dirk BOUDREZ
15:55 13 Apr 20
Great team. Good advice and fast installation. Workers are motivated and polite.
Inge Frye
Inge Frye
08:12 31 Oct 19
Monique Hoste
Monique Hoste
16:53 20 Oct 19
Zeer tevreden over de verkoop, de levering en de plaatsing.Minpuntje, niet altijd coherente informatie tussen de verkoop en de techniek met betrekking tot:- mogelijkheid voor het aansluiten van meerdere Daikin warmtepompen(binnenuntis) aan één buitenunit.- de capaciteit van de geplaatste warmtepomp, volgens de verkoopvoldoende om de volledige plaats te verwarmen. Volgens de techniekis de capaciteit van de warmtepomp ontoereikend.- Het voorziene aantal zonnepanelen bij verkoop was 24 stuks. Bij deplaatsing was er aanvankelijk twijfel of er 24 zonnepanelen zoudenkunnen geplaatst worden.
Linda Trenson
Linda Trenson
18:35 19 Sep 19
Onze accumulatievuren waren toe aan vervanging , toen heb ik proenergy gecontacteerd. Na het contact is hij heel rap gekomen voor prijsofferte .We zijn akkoord gegaan en lucht/lucht pompen en zonnepanelen werden geplaatst door vriendelijke professionele werkmensen . De vuren zijn dan ook fantastisch vergeleken met onze accumulatievuren . Wij hebben een grote living en met de lucht/lucht pomp is onze living heel rap warm .Dus proenergy is zeker een aanrader , groetjes Melissa en Werner
Werner Janssens
Werner Janssens
11:38 16 Jun 19
Snelle respons op probleem - effectieve verhelping van het probleem!
Geert Cauwels
Geert Cauwels
09:57 26 Oct 18
In 2017 hebben we Steven van Pro energy gecontacteerd voor een offerte voor het plaatsen van een nieuwe verwarmingsinstallatie als onderdeel van onze totaal renovatie. Zijn snelle antwoord, uitgebreid advies en vooral het uitzoeken van de energie zuinigste installatie volgens ons budget ( jammer genoeg geen warmtepomp) heeft er voor gezorgd dat we hem gekozen hebben. Heeft zich gehouden aan de voorop gestelde planning en was zeer correct bij de afrekening. Aanrader!
nathalie loontjens
nathalie loontjens
08:46 20 Apr 18
Aangezien onze chauffageketel aan vervanging toe was, raadde pro-energy ons een condensatieketel aan van het merk Vaillant. Zoals afgesproken werd hij in juni 2016 geïnstalleerd : proper werk, alles netjes opgeruimd. De ketel is veel compacter dan de vorige waardoor we plaats winnen in de garage en het gasverbruik is opvallend minder. Als we het uitrekenen, verbruiken we in vergelijking met de jaren voor de plaatsing van deze ketel zo'n 3500 kWh minder per jaar. We zijn best tevreden met de goede raad en service van pro-energy.
Willy Van der Stichele
Willy Van der Stichele
11:01 29 Mar 18
We zijn zeer content van de installatie van onze zonnepanelen. Steven is een toffe, spontane jongeman die ons heel heldere info heeft gegeven. De installatie was professioneel en zeer proper en alle gemaakte afspraken werden nageleefd. Een aanrader dus! Elke en Hannes
Elke Van Hoye
Elke Van Hoye
07:49 21 Mar 18
Iedere werknemer van proenergy is 100 % klantgericht en levert 110 % kwaliteitswerk. Alles verloopt volgens afspraak! Geen onaangename verrassingen. Zeer tevreden met onze nieuwe verwarming en onze zonnepanelen.
Rosine Vyncke
Rosine Vyncke
09:25 05 Mar 18
js_loader

De prijs van jouw zonnepanelen?

Die rekenen we graag voor je uit. Stuur ons meteen een berichtje en ontvang binnen de 24 uur een gratis offerte in je mailbox.

    Proenergy