Premies warmtepompinstallaties – Warmtepompboiler 2019

website-proenergy-premies

Goed nieuws betreffende de premies voor warmtepompinstallaties en warmtepompboilers in 2019. Zo heeft de regering/energiebeheerder beslist om de premies voor 2019 aan te houden voor warmtepompen en te verhogen voor warmtepompboilers. We maken hier een overzicht:

Voor warmtepompinstallaties gelden de volgende premies:

-Bij het plaatsen van een warmtepomp in een gebied zonder aardgasnet of ter volledige vervanging van elektrische verwarming verdubbelt het premiebedrag; deze verdubbeling wordt slechts eenmaal doorgerekend.

Hoogte van de premie: per wooneenheid en maximaal 40% van de factuur: • 4000 € geothermisch • 1500 € lucht-water • 800 € hybride lucht-water • 300 € lucht-lucht (deze laatste verdubbeld bij het vervangen van accumulatieverwarming)

-Nieuw vanaf 2019 [*) Plaatsing warmtepompboiler: enkel gebruikt voor productie van sanitair warm water. Niet cumuleerbaar met een zonneboiler. Enkel cumuleerbaar met warmtepomp indien de warmtepompboiler eerst geplaatst wordt.

Hoogte van de premie: per wooneenheid premie van 400 euro, max 40% factuur

Indien u verdere vragen heeft over deze installaties kan u steeds bij ons terecht. Mail => steven@proenergy.be of tel 0478764395

Gerelateerde artikelen

Proenergy