Vijf voordelen van een warmtepomp met airco

Close up remote set adjust temperature at 25 degrees of air conditioner.

Energie wordt steeds duurder. Tegelijk worden onze zomers steeds warmer. Een lucht-lucht-warmtepomp of warmtepomp met airco laat je toe om je woning te verwarmen én koelen via één energiezuinige installatie. Wat zijn nog andere voordelen? En in welke situaties is dit type warmtepomp de beste keuze?

Lucht-lucht-warmtepompen zijn hot. 

Nu de energieprijzen door het dak schieten, komen ze meer dan ooit in beeld als hét energiebesparend alternatief voor wie verwarmt op (zeer dure) elektriciteit. Vervang je een oude accumulatievervanging door een lucht-lucht-warmtepomp? Dan bespaar je tot 70% op je energiefactuur. 

Hun tweede grootste troef? Je kan ze in de zomer ook gebruiken als een energie-efficiënte airconditioning. Op die manier geniet je het hele jaar door van de perfecte temperatuur in huis. 

In de winter beschik je over een energievriendelijke verwarming en op warme zomerdagen over een zuinige airco. Da’s dubbel genieten: van meer wooncomfort, maar ook van een veel lagere energiekost.

Warmtepomp met airco: 5 grote voordelen


1. Efficiënt en milieuvriendelijk

Lucht-lucht-warmtepompen zijn minstens drie keer efficiënter dan verwarmingstoestellen op elektriciteit, of een installatie op gas of mazout. 

Bovendien stoten ze geen CO₂ uit en verbruiken ze zeer weinig elektriciteit.  

Liggen er al zonnepanelen te blinken op je dak? Dan kan je de warmtepomp grotendeels laten draaien op gratis groene stroom. Bovendien is de nieuwe generatie warmtepompen met aircofunctie vele malen zuiniger dan die oude stroomvretende airco die je vandaag misschien nog gebruikt. 

2. Ideaal voor in ruimtes zonder CV en kleinere woningen

Een warmtepomp met airco is de ideale oplossing om een goed geïsoleerd huis, een kleinere woning of een ruimte zonder CV te verwarmen of te koelen. Denk bijvoorbeeld aan een appartement, studio of vakantiehuis. Of een slaapkamer, zolderkamer of bureauruimte waar het ‘s winters of ‘s zomers een paar graden te koud of te warm is. En je geniet instant van meer wooncomfort.

Wil je verwarmen via het watercircuit?

Wil je verwarmen via radiatoren of vloerverwarming? Of sanitair warm water produceren? Dan is een lucht-water-warmtepomp voor jou wellicht de beste keuze. Ook met deze installatie kan je je woning zeer efficiënt koelen. Een lucht-lucht-warmtepomp doet dat door de warme lucht in huis af te koelen. Een lucht-water-warmtepomp door koud water door het afgiftecircuit te jagen.

3. Lage prijs, lange levensduur


Een warmtepomp met aircofunctie of lucht-lucht-warmtepomp is een zeer betaalbaar toestel. Bovendien geniet je in 2022 nog steeds van een premie van 300 euro of 360 euro als beschermd afnemer (of tot een maximum van 40% van het factuurbedrag). De investering heb je daardoor heel snel terugverdiend. Een warmtepomp van een kwaliteitsmerk gaat bovendien 20 jaar mee. Zelf kiezen we heel bewust voor warmtepompen van Daikin.

Meer weten over de prijzen voor een Daikin warmtepomp met airco? Contacteer ons en ontvang een gratis offerte binnen de 24 uur.

4. Een betere luchtkwaliteit

Een warmtepomp met aircofunctie doet meer dan alleen je woning efficiënt koelen en verwarmen. Altijd een perfecte luchtvochtigheid is een zegen voor wie astma of allergieën heeft. Daarnaast gaat ook de algemene luchtkwaliteit binnenshuis erop vooruit. Een bijkomend voordeel van die goede ventilatie is dat droge lucht gemakkelijker opwarmt dan vochtige lucht. 


5. Kies uit een waaier aan modellen

Je kan een ecologische warmtepomp met aircofunctie nagenoeg in elke woning installeren. Van vrijstaande woning tot kleine studio. Bovendien kan je kiezen uit een heleboel verschillende modellen die naadloos opgaan in  interieur. Keuze bij de vleet: van vloer-, wand- tot inbouwmodellen. Het toestel is al op één dag geplaatst, zonder breekwerk of stofwolk in huis. 

Warmtepomp met airco: in welke situaties?

  • Verwarm je nog volledig op elektriciteit, bijvoorbeeld via een elektrische weerstandsverwarming? 
  • Zoek je naar een budgetvriendelijke oplossing om energie te besparen bij een renovatie?
  • Wil je een kleine woning of een paar ruimtes (extra) verwarmen? 
  • Denk je eraan om je bestaande CV-installatie op gas aan te vullen met een meer duurzaam alternatief? 
  • Wil je graag airconditioning, maar vrees je de hoge energiekost?

Dan is een lucht-lucht-warmtepomp voor jou de ideale keuze.

Hoe werkt een lucht-lucht-warmtepomp?

Een warmtepomp met airco of lucht-lucht-warmtepomp bestaat uit een binnen- en een buitenunit die met elkaar in verbinding staan. De installatie onttrekt warmte aan de buitenlucht, zelfs bij vriestemperaturen. Die warmte wordt in je woning geblazen via de binnenunit(s). In de zomer draai je dit proces simpelweg om: het toestel haalt dan de warmte uit de binnenlucht.

Een warmtepomp met airco, iets voor jou?


Conclusie: een lucht-luchtwarmtepomp laat jou en je gezin toe om voordelig verwarmen én je woning tijdens de zomer lekker fris houden. Daardoor kan je zeer fors besparen op je energiefactuur. En dat voor minstens 20 jaar lang. 

Advies nodig van een erkend installateur?

Stuur ons een bericht. Als erkend Daikin-installateur geven we jou correct advies en zorgen we voor een perfecte installatie. 

Gerelateerde artikelen

Proenergy