Warmtepomp premie voor uw renovatie tot 1700 euro – Vervanging van accumulatie tot 3400 euro

Proenergy-premie-renovatie

Er worden veel vragen gesteld over de mogelijkheid en hoogte van de premies van sommige installaties die wij uitvoeren. Het is niet altijd makkelijk om hier uw weg in te vinden. Uiteraard bestaan er een pak websites die u verder helpen zoals www.vlaanderen.be. Toch heb ik de indruk dat veel mensen deze links laten liggen en zo een pak geld laten liggen. Of erger nog een meer vervuilende oplossing kiezen die op de koop toe nog meer verbruikt ook. Met de huidige premieregeling is het zelfs mogelijk in sommige situaties dat een warmtepompinstallatie goedkoper is in aanschaf dan bijvoorbeeld een oplossing met een gascondensatieketel.

Hierbij een overzicht van de belangrijkste premies betreffende de warmtepompinstallaties:

  • ​Bij het plaatsen van een lucht-lucht warmtepomp kunnen we momenteel een premie verkrijgen van €300
  • Bij het plaatsen van een lucht-lucht warmtepomp ter vervanging van een accumulatieverwarming verdubbeld de premie naar €600
  • Plaats u een lucht water warmtepomp dan kunnen we een premie krijgen van €1500 tot €1700
  • Indien deze dan ook accumulatie verwarming vervangt dan verdubbeld de premie naar €3000 tot €3400!
  • Bent u andere zaken ook aan het renoveren zoals uw muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, ramen of plaatst u ventilatie of een zonneboiler dan kunt u zelfs nog eens €1250 bij aanvragen.


Zoals u ziet zijn er tal van mogelijke premies die u toelaat te kiezen voor een energiezuinige en ecologische toepassing voor uw woning. Zoals steeds helpen wij u graag verder bij Proenergy.

Alle voorwaarden kunt u nalezen op deze link: Premies warmtepomp Vlaanderen

Gerelateerde artikelen

Proenergy