Zonnepanelen met 30 jaar garantie

All-in garantie op product en vermogen

Een antwoord op al je vragen

Bij de keuze van zonnepanelen zijn een aantal factoren zeer belangrijk. Welk type zonnepanelen kies ik best? Glas-folie of de nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen? Wat zal de opbrengst van mijn installatie zijn? Voor hoe lang zullen deze opbrengsten gegarandeerd blijven? Hoe kan ik mijn installatie opvolgen? Het zijn maar enkele zaken die jouw keuze van installatie bepalen. Wij helpen je graag bij het maken van deze keuzes.

Proenergy kiest voor SolarWatt

Waarom? Uit onderzoek komt deze Duitse producent steevast naar voren als de beste en op de markt onderscheiden zij zich als enige met een uitgebreide all-in garantie en zekerheden. Wat betekent dit voor u? De hoogste garantie die er bestaat op de markt, wereldwijd: voor de glas-glas zonnepanelen is dit 30 jaar productgarantie en 30 jaar vermogen. Garanties die vallen binnen de Europese Unie. Vanaf dag één leveren de zonnepanelen je al geld op!

Wat is het verschil tussen glas-glas en glas-folie zonnepanelen?

Bij de keuze van zonnepanelen zijn een aantal factoren zeer belangrijk. Welk type zonnepanelen kies ik best? Glas-folie of de nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen? Wat zal de opbrengst van mijn installatie zijn? Voor hoe lang zullen deze opbrengsten gegarandeerd blijven? Hoe kan ik mijn installatie opvolgen? Dit zijn maar enkele zaken die de keuze van jouw installatie bepalen. Wij helpen je graag bij het maken van deze keuzes.

Glas-folie Zonnepanelen

De erkende kwaliteit van de SOLARWATT glas-folie zonnepanelen bieden binnen de standaard zonnepanelen de hoogste kwaliteit en zijn meer getest dan de standaard normen.  Wat zijn de voordelen voor jou?

 • Duitse productiekwaliteit
 • Hoge weerstand t.o.v. weersomstandigheden
 • 12 jaar garantie op het product
 • 25 jaar garantie op de prestatie

Glas-glas Zonnepanelen

De nieuwe generatie glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT hebben een opbrengst die 25% boven de industrienorm ligt. Ze zijn beter bestand tegen alle vormen van belasting en milieu-invloeden. Het resultaat: onmiddellijk een hogere betrouwbaarheid en tot 33% toename van de levensduur.

 • Gegarandeerd 5% gemiddeld meer opbrengst per jaar
 • 30 jaar all-in garantie op het product
 • 30 jaar lineaire opbrengstgarantie
 • Als beste getest (lees meer)
 • Hoge resistentie tegen weersinvloeden
 • Beter bestand tegen o.a. hagel, zout, zand
 • 100% bescherming tegen prestatievermindering
  (PID Safe)
 • Elegante vormgeving die past bij elk gebouw

Degelijkheid, de beste garantie, service en rendement

Proenergy legt de lat zeer hoog als het aankomt op de eisen waaraan de producten moeten voldoen. Niet alleen worden ze onderworpen aan de criteria van de sector, maar SOLARWATT test zelf zijn zonnepanelen door ze bloot te stellen aan extreme omstandigheden. Zo loop je op geen enkel moment een risico. Met de zonnepanelen van Duits producent SOLARWATT biedt Proenergy je hoogwaardige zonnepanelen, slim energiebeheer en energieopslag vanuit één bron.

Intelligente omvormers

Proenergy werkt met de omvormers van SolarEdge. Wat zijn omvormers en wie zijn SolarEdge?

Voor elk zonnepanelen installatie is minstens één omvormer nodig. De functie van een omvormer is heel eenvoudig. Ze zet de energie geproduceerd uit zonnepanelen om naar energie die compatibel is met huishoudtoestellen en wisselstroom. Een omvormer lijkt op een soort kast die meestal tegen de muur hangt, dichtbij de geïnstalleerde zonnepanelen.

SolarEdge bedacht een intelligente omvormeroplossing die de manier waarop energie in PV-systemen wordt gewonnen en beheerd fundamenteel heeft veranderd. De DC-geoptimaliseerde omvormeroplossing van SolarEdge maximaliseert energieopwekking op individueel paneelniveau terwijl de kosten van de opgewekte energie worden verlaagd.

25 jaar omnium garantie

De omvormers van SolarEdge bieden de meeste garantie, nl. 25 jaar omnium garantie op onderdelen én uren. We zorgen ervoor dat elk zonnepaneel dat geïnstalleerd wordt maximaal kan renderen door gebruik te maken van de SolarEdge Power Optimizers.

En met de monitoring app van SolarEdge kan je op elk moment van de dag uw systeem monitoren vanaf jouw mobiel toestel. Slechts één keer tikken en je beschikt over real-time gegevens over de prestaties van uw systeem. Deze app kan je gratis downloaden voor iOS of Android.

Meer energy met SolarEdge

Traditionele omvormer

 • MPPT (Maximum Power Point Tracking) per hele string:
  alle panelen krijgen dezelfde stroom ongeacht hun afzonderlijke MPP.
 • Zwakke panelen verminderen de prestaties van alle panelen in de string of worden gepasseerd.
 • Vermogensverliezen door paneelmismatch.

De SolarEdge oplossing

 • MPPT (Maximum Power Point Tracking) per paneel: stroom en spanning worden per paneel aangepast. 
 • Maximaal vermogen van elk afzonderlijk paneel. 
 • 2–25% meer energieopbrengst van het PV-systeem.

Hoe geschikt is jouw dak voor zonnepanelen?

Veelgestelde vragen

Je hebt geen perfect op het zuiden gericht dak nodig om zonnepanelen te kunnen plaatsen. De huidige zonnepanelen zijn zo krachtig, dat elke oriëntatie van Oost over Zuid naar West in aanmerking komt voor zonnepanelen. Meer nog, indien je overdag weinig thuis bent, kan een combinatie van een oost + een west-gerichte zonne-installatie ervoor zorgen dat je meer van je zonnestroom kunt genieten op momenten dat je wél thuis bent. Noord-gerichte daken zijn uiteraard minder geschikt.

Naast oriëntatie is de dakhelling belangrijk. In België levert een dakhelling van 35° het hoogste rendement. Een afwijking van enkele graden veroorzaakt echter slechts een gering rendementsverlies.

Ook op een plat dak of op de begane grond kun je zonnepanelen plaatsen: die worden dan bevestigd op een stevig aluminium frame in de juiste helling ten opzichte van de zon. Het frame wordt verankerd of verzwaard met betonblokken.

Zonnepanelen betalen zichzelf terug op 2 manieren:

1° stroom die je verbruikt terwijl de zon schijnt, neem je niet langer af van het net.

2° produceer je meer stroom dan je verbruikt, dan wordt die op het net geïnjecteerd voor gebruik later, bijvoorbeeld ‘s avonds en ’s nachts en in de winter. Je teller draait terug op het moment dat je de overtollige stroom injecteert en draait voorruit wanneer je de stroom opnieuw afneemt.

Afhankelijk van je zonne-installatie en je verbruik, is het resultaat op je jaarlijkse elektriciteitsfactuur een sterk verlaagd verbruik of zelfs een nulverbruik.

Daardoor betaal je veel minder of zelfs geen variabele energiekosten meer, noch variabele netvergoedingen, belastingen, heffingen en toeslagen. Je betaalt enkel nog vaste kosten en heffingen, zoals de vaste vergoeding aan je energieleverancier en de Bijdrage Energiefonds in Vlaanderen.

Voor het gebruik van het net, betaal je in Vlaanderen bovendien het zogenaamde prosumententarief. Dat is een forfaitair bedrag afhankelijk van het vermogen van je omvormer en je netbeheerder. Tenminste, zolang het vermogen van je omvormer kleiner blijft dan 10 kilowatt of kVA.

Deze kost weegt echter niet op tegen de besparing die je realiseert.

Je kan meer stroom injecteren op het net dan je jaarlijks, tussen 2 meteropnames verbruik en je teller draait verder terug. Echter, heb je een particuliere zonne-installatie (met een omvormervermogen < 10 kVA) dan wordt op je jaarfactuur je verbruik op 0 gezet. Je kan dus geen negatief verbruik hebben op je elektriciteitsfactuur en je ontvangt geen vergoeding voor het teveel aan injectie. Om die reden doe je er goed aan je zonne-installatie af te stemmen op je verbruik.

Natuurlijk investeer je met een eigen zonne-installatie ook in het milieu.

Zo zorgt bijvoorbeeld een zonne-installatie gemiddelde jaaropbrengst van 3400 kWh in België voor een vermindering aan CO2­-uitstoot in de dampkring van jaarlijks circa 2.000 kg. Over twintig jaar gerekend is dat liefst tien ton!

Door zonnepanelen te plaatsen en dus lokaal, bij jou thuis stroom te produceren, zorg je er bovendien voor dat er op termijn minder behoefte is aan vervuilende energiecentrales.

Proenergy is erkend Daikin dealer met méér dan 15 jaar ervaring.

© 2021 Pro Energy Solutions bvba
Manewaarde 44, 9880 Aalter
BTW BE0 826 764 850
Webdesign Galia

Proenergy